Izmjena Programa razmještaja

Mostar: Uskoro bi se trebale definirati nove lokacije za parking garaže

Na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara usvojena je odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Programa razmještaja parking garaža
Gospodarstvo / Ulaganja | 02. 10. 2023. u 11:15 Bljesak.info | A.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 36. sjednici Gradskog vijeća Grada Mostara s 33 glasa usvojena je Odluka o pristupanju izradi izmjena i dopuna Programa razmještaja parking garaža na području Grada Mostara.

Dejan Kvesić, savjetnik Gradonačelnika Grada Mostara za urbanizam na sjednici vijeća je prezentirao ovu odluku, navodeći kako je rok za izradu programa tri mjeseca od dana stupanja na snagu odluke. Nositelj pripreme za izradu Programa je Odjel za urbanizam i građenje – Služba za urbanističko planiranje Grada Mostara.

''Prije dvije godine usvojili program razmještaja garaža, bilo je 25 pozicija. Nakon usvajanja niza regulacijskih planova u proteklih 18 mjeseci neki osam do devet regulacijskih planova je usvojeno na području Grada i detaljne analize prometnog rješenja, planiramo novelirati taj program razmještaja'', rekao je Kvesić na sjednici.
Kroz njega će, kaže, dublje ući u analize imovinsko pravnih odnosa određenih parcela koje će biti predviđene i odrediti prioritete koje su to lokacije koje bi Grad Mostar s Mostar Parkingom mogao uzeti u obzir tijekom izrade projektne dokumentacije i planiranja pokretanja tih investicija.

''Razlozi za donošenje odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna ovog programa je definiranje novih lokacija za parking garaže na užem urbanom području Mostara, kako bi se spriječila eventualna bespravna izgradnja, te zaštitio prostor za izgradnju garaža'', navodi se u razlozima donošenja odluke.

Predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, ispred Odbor za urbanizam vijeća, rekao je kako je Odbor razmatrao prijedlog prije sjednice, složili se da može ići na sjednicu, uz napomenu da svaki regulacijski plan koji se bude radio u zonama obuhvata gdje se planiraju garaže biti obuhvaćen u regulacijskom planu ovako kako će biti usvojeno u programu.

Podsjetimo, ranije se pisalo kako će se graditi garaža u naselju centar dva s podzemnim dijelom parking garaže i otvorenim parking prostorom, no građani su bili protiv ove ideje.

Kopirati
Drag cursor here to close