Obavijest

Mostar: Ako blokirate parking mjesta, snosit ćete posljedice

Nakon edukacijsko-informativnog perioda pristupit će, kako navode u priopćenju - izdavanju dnevnih parkirnih karata počiniteljima ovakvih povreda te u krajnjem slučaju, ukoliko ne bude plaćena dnevna karta, izdan i prekršajni nalog.
AutoMoto / Flash | 22. 09. 2023. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

JP ''Mostar parking'' obavještava javnost kako su trenutačno sva javna parkirališta u gradu Mostaru dostupna za parkiranje, a sustav kontrole i naplate parkinga funkcioniraju uredno.

No, kako navode od samog početka rada svakodnevno se suočavaju s brojnim izazovima, a krucijalni  je stvaranje svijesti građanima, ali i gostima grada Mostara o plaćanju i pravilnom korištenju javnih parkirališta.

Što podrazumijeva povreda odredbi uvjeta korištenja parkirališta?

''Kako nam je obveza osigurati nesmetan pristup javnim parkiralištima, spriječiti vandaliziranje parkirnih mjesta i opreme parking sustava, kroz informativni materijal započinjemo edukaciju na javnim parkiralištima. Cilj ove edukacije je podizanje svijesti o važnosti pravilnog parkiranja te upoznavanje korisnika naših usluga o mogućnosti izdavanja dnevne parking karte ili prekršajnog naloga ukoliko počine povredu odredbi uvjeta korištenja javnog parkirališta propisanih odredbom članka 29. Odluke o načinu organiziranja, upravljanja i korištenja javnih parkirališta na području Grada Mostara'', priopćeno je na njihovoj službenoj web stranici.

Povreda odredbi uvjeta korištenja javnog parkirališta podrazumijeva:

Blokiranje, ometanje, odnosno bilo kakve izmjene ili oštećenja parkirnog mjesta na javnom parkiralištu, blokiranje ili oštećenje opreme, uređaja, rampi i automata za naplatu parkiranja (parkiranje vozila bez registarskih oznaka, ostavljanje neispravnog ili oštećenog vozila i priključnog vozila bez vlastitog pogona, zauzimanje parking prostora putem ograde ili slične fizičke prepreke, pranje i/ili popravka vozila i druge radnje koje dovode do prljanja i uništavanja javnog parkirališta, lijepljenje plakata, bojanje, pisanje po aparatima i opremi, ubacivanje neodgovarajućih kovanica ili drugih predmeta u aparate i vršenje bilo kakvih radnji kojima se vrši oštećenje ili otuđenje opreme Mostar Parkinga na javnom parkiralištu).

U ovom edukacijsko-informativnom razdoblju koje započinju u ponedjeljak, 25.09.2023., svi oni koji budu zatečeni da vrše prethodno navedenu povredu uvjeta korištenja bit će informirani dobivanjem posebno pripremljene obavijesti na automobil i neće biti sankcionirani do 10.10.2023.

Nakon edukacijsko-informativnog perioda pristupit će, kako navode u priopćenju -  izdavanju dnevnih parkirnih karata počiniteljima ovakvih povreda te u krajnjem slučaju, ukoliko ne bude plaćena dnevna karta, izdani i prekršajni nalog.

Kod izdavanja prekršajnih naloga radi neurednog plaćanja parkinga ili zbog u ovom tekstu opisanih drugih povreda, građani će biti u mogućnosti osporavati navode iz naloga pred Općinskim sudom u Mostaru.

Neće se moći registrirati auto

Napominju i kako će nepodmirene kazne iz prekršajnih naloga sprječavati registraciju vozila, dok se iste ne podmire.

''Imajući u vidu sve dobronamjerne kritike i komentare naših sugrađana i gostiju držimo primjerenim prvo informirati/educirati, a kasnije sankcionirati počinitelje ovih povreda ukoliko se one nastave.

Ne želimo dopustiti da oni koji su uredno platili parking budu onemogućeni u korištenju usluge parkiranja ili da im se onemogući koristiti parking ili parking automat jer ga je netko blokirao na bilo kakav način. Ovim putem molimo građane da za parkiranje koriste za to predviđene površine'', priopćeno iz JP ''Mostar parking''.

U obavijesti kažu i da posljednjih dva mjeseca intenzivno rade na uređenju horizontalne signalizacije na uličnim i kvartovskim parkiralištima što je svakodnevno vidljivo i na terenu.

''Zahvaljujemo svim sugrađanima koji su se javili zbog potrebe iscrtavanja invalidskih mjesta. Većinu smo već iscrtali, a preostale ćemo u sljedećem razdoblju. Napominjemo i ovim putem da nam se sve osobe sa statusom 100% invalida, pogotovo oni koji koriste invalidska kolica ili druga pomagala pri kretanju jave na naše poznate info kanale kako bismo ih mogli kontaktirati prilikom iscrtavanja i invalidska mjesta što je moguće više približiti njihovom mjestu stanovanja'', priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close