Zauzimanje javne površine

Mostar - šatorom 'čuvaju' parking za goste

Zauzimanje javnih površina je sve veći problem.
Vijesti / Flash | 08. 08. 2023. u 08:51 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Obratio nam se čitatelj s problemom iz Ulice fra Ambre Miletića u naselju Podhum, gdje su, kako smatra ''iznajmljivači apartmana'' zauzeli javnu površinu stavljajući na nju kućni inventar.

''Iznajmljivači apartmana (koji vjerojatno nisu ni prijavljeni kao takvi) zauzimaju javne površine, tj. ulicu, na način da postavljaju kućni inventar, najčešće u vidu stolica kako bi na taj način osigurali parking mjesto za svoje goste. Vrhunac idejnog rješenja zauzimanja javne površine se upriličio sinoć postavljanjem šatora'', naveo je ljutiti čitatelj u pismu.

Naveo je kako u ulici ne postoji predviđen niti označen parking, pa kako kaže poduzeće MO-parking nema ovlasti kazniti ovakvo ponašanje.

''Policija na pozive građana ne izlazi sankcionirati navedeno ponašanje pravdajući se deficitom kadra'', naveo je ogorčeni čitatelj.

U ovu priču zauzimanja javne površine mogla bi 'uletjeti' i inspekcija, no dosadašnja praksa pokazala je da prekršitelji često ne mare za kazne, ako ih dobiju, a ponašanje često ponavljaju.

Kopirati
Drag cursor here to close