Tranzicija

Mercedes-Benz otvorio prvi salon za prodaju isključivo električnih automobila

Objekt površine 1.221 kvadratni metar prodaje pet Mercedesovih EQ modela, odnosno postojeće EQ modele uključujući flagship Mercedes EQS.
AutoMoto / Flash | 07. 12. 2022. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kompanija Mercedes-Benz je otvorila prvi salon koji prodaje samo električne automobile, ali se ne nalazi u Njemačkoj.

Salon Mercedes EQ Yokohama smješten je u gradu Yokohama u japanskoj prefekturi Kanagawa južno od Tokija.

Objekt površine 1.221 kvadratni metar prodaje pet Mercedesovih EQ modela, odnosno postojeće EQ modele uključujući flagship Mercedes EQS.

U salonu može biti istovremeno izloženo do sedam vozila, a moguće je obaviti testnu vožnju. Tu je i lokacija za dostavu vozila, kao i tri CHAdeMO punjača te radionica za servisiranje.

Osim stanica za punjenje električnih vozila, salon posjeduje i V2H opremu koja pokazuje suštinu načina života s električnim automobilima.

U budućnosti će biti postavljeni solarni paneli koji će omogućiti salonu prelazak na održive, prirodne i obnovljive izvore energije.

U salonu su uposleni i EQ eksperti koji su na usluzi zainteresovanim klijentima.

Također, u ponudi je i usluga MB Rent, tako da klijenti mogu obaviti testnu vožnju, ali i koristiti jedan od modela u određenom vremenskom razdoblje.

Mercedes-Benz ima plan da u potpunosti pređe na električna vozila do 2030. godine. Postojeći Mercedesovi EQ modeli su EQC, EQV, EQA, EQB, EQS, EQS SUV, EQE i EQE SUV, a stižu i modeli EQG i EQT.

 

Kopirati
Drag cursor here to close