Najbolja uvozna vozila

Auto Bild nagrada za Hyundai TUCSON i IONIQ 5

Urednici magazina Auto Bild proglasili su dva Hyundai modela za “Najbolja uvozna vozila godine.”
AutoMoto / Flash | 27. 01. 2022. u 10:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hyundai je pobijedio u dvije kategorije u izboru renomiranog njemačkog magazina Auto Bild. U kategoriji “Srednji SUV” Hyundai TUCSON je uvjerio urednike i stao na vrh postolja, dok je IONIQ 5 pobijedio u kategoriji “Električni automobil”.

TUCSON i IONIQ 5 impresionirali su urednike testova. “Hyundai služi modernom i tradicionalnom svijetu sa svim potrebnim vrlinama za osvajanje kupaca: dizajnom, inovacijom i performansama.”

Sudci su pohvalili njihovu "dovoljnu količinu prostora", pametnu tehnologiju kao što je monitor za detekciju mrtve tačke i atraktivan izgled.

Potpuno električni CUV IONIQ 5, srednje veličine, zaslužio je dodatnu pohvalu za svoju inovativnu tehnologiju ultra brzog punjenja od 800 Volti: “IONIQ 5 puni se brže od gotovo bilo kojeg drugog automobila na tržištu.”

Tom Drechsler, glavni urednik Auto Bilda, dao je sljedeću presudu o TUCSON-u: “Hyundai TUCSON svojim uzbudljivim dizajnom otvara nove kupce za Hyundai, ali ne čini pogrešku želeći biti previše moderan u interijeru, tome dodaje i uravnotežen omjer cijene i performansi.”

“Nakon vatrometa naših proizvoda prošle godine, Auto Bild nagrada za naš najprodavaniji TUCSON i naš revolucionarni IONIQ 5 kao 'Najbolja uvozna vozila' potvrda je da smo mnoge stvari učinili kako treba,” kaže Andreas-Christoph Hofmann, potpredsjednik  za marketing i proizvod u Hyundai Motor Europe. “Veoma sam zadovoljan što smo uspjeli uvjeriti urednike testova s našim inovativnim tehnologijama, pouzdanom kvalitetom i hrabrim dizajnom.”

Pobjednike u izboru Auto Bilda “Najbolja uvozna vozila godine” bira urednički tim. Odluka se temelji na osvojenim bodovima na svakom od testova koje je proveo magazin Auto Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close