Snima se ...

Google Street View donosi svoje najnovije tehnologije u Mostar

AutoMoto / Flash | 22. 04. 2024. u 10:25 Z.S. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedavnoj objavi na Instagramu, kompanija DM Transport Banja Luke obznanila je da prevozi nekoliko vozila opremljenih kamerama četvrte generacije Google Street Viewa iz Amersfoorta, Nizozemska u Balkansku zemlju.

Ova objava označava važan korak za Bosnu i Hercegovinu, koja je jedna od posljednjih zemalja na europskom kontinentu koja će biti obuhvaćena ovom popularnom Googleovom uslugom.

Za razliku od prethodnih puta kada je Google koristio domaće automobile za pokrivanje drugih zemalja, ovaj put su se odlučili za nizozemske automobile. Primjer za to je nedavna ažuriranja u Sloveniji, koja su također provedena nizozemskim vozilima.

Prema objavi, četiri crna automobila registrirana u Nizozemskoj prevezla su se do odredišta u Bosni i Hercegovini. Zanimljivo je napomenuti da su prikolice korištene za prijevoz ovih vozila bile registrirane u BiH, dok su slike snimljene na parkiralištu Bergnet Amersfoort u Nizozemskoj.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 

Objavu dijeli dmtransportbl (@dmtransportbl)

Ovo nije samo prvi put da će Google pokriti balkansku zemlju koja nije članica Europske unije, već će se koristiti i najnovijom tehnologijom kamera četvrte generacije. Ovo je iznimno važno za Bosnu i Hercegovinu, jer će omogućiti korisnicima da dožive bogatstvo informacija i detalja koje pruža Google Street View.

Nedavno, Google je na službenoj web stranici projekta najavio da će nastaviti s pokrivanjem nekoliko europskih zemalja, uključujući BiH. To je važan korak za tvrtku kako bi proširila pokrivenost u područjima kontinenta kojima nedostaju bolji skupovi podataka za poboljšanje karata.

Prema rasporedu objavljenom na službenoj web stranici Google Street Viewa, Bosna i Hercegovina bit će pokrivena u narednom razdoblju od travnja do rujna 2024. Godine. U Federaciji BiH, gradovi poput Sarajeva, Mostara, Bihaća, Tuzle, Zenice, te drugi bit će obuhvaćeni. Republika Srpska također neće biti izuzeta, s gradovima kao što su Banja Luka, Prijedor, Bijeljina, Derventa, i mnogi drugi koji će biti pokriveni ovim programom.

Google Street View ulazi u Bosnu i Hercegovinu s ciljem pružanja najnovijih informacija i tehnologija kako bi korisnicima omogućio bolje iskustvo istraživanja i navigacije. Očekuje se da će ova inicijativa značajno unaprijediti digitalnu kartografiju zemlje i pridonijeti boljem razumijevanju prostornih informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close