F1

VN Sao Paula: Norris ispred Verstappena u kvalifikacijama za sprint

Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) imao je treće najbolje vrijeme, dok su Mercedesovi vozači George Russell i Lewis Hamilton osvojili četvrto i peto mjesto.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 04. 11. 2023. u 17:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanac Lando Norris (McLaren) krenut će s najbolje pozicije u subotnju sprint utrku na Velikoj nagradi Sao Paula na stazi Interlagos, jer je imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama u kojima je nadmašio svjetskog prvaka Maxa Verstappena (Red Bull) za 61 tisućinku sekunde.

Meksikanac Sergio Perez (Red Bull) imao je treće najbolje vrijeme, dok su Mercedesovi vozači George Russell i Lewis Hamilton osvojili četvrto i peto mjesto.

Japanac Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) bio je šesti, a Charles Leclerc (Ferrari) je imao tek sedmo vrijeme kvalifikacija za sprint, iako je u petak izborio drugu startnu poziciju za nedjeljnu utrku.

Kvalifikacije za sprint utrku obilježio je i sudar Estabana Ocona (Alpine) i Fernanda Alonsa (Aston Martin), zbog kojeg je bio 25-minutni prekid kvalifikacija.

Francuz je izgubio kontrolu nad svojim vozilom, naletio na Alonsov bolid i završio u zaštitnoj ogradi. Alonsov prednji desni kraj je bio oštećen, a serviseri Aston Martina nisu uspjeli popraviti kvar na vrijeme pa je Alonso ostao bez nastupa u drugom dijelu kvalifikacija. Tako će bivši svjetski prvak u sprintu startati sa 15. pozicije, jedno mjesto ispred Ocona.

Start sprint utrke, u kojoj će vozači proći oko jedne trećine kilometraže koju će morati svladati na nedjeljnom Grand Prixu, predviđen je za 19.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Kopirati
Drag cursor here to close