VN Kanade

Verstappenu pole position za VN Kanade

Max Verstappen osvojio je peti pole position ove sezone i drugi u Kanadi nakon što je bio najbrži u promjenjivim uvjetima na stazi Gilles Villeneuve.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 18. 06. 2023. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza suverenog Nizozemca osigurao je Nico Hulkenberg senzacionalni prvi startni red za Haas ispred Fernanda Alonsa u Aston Martinu.

Verstappen je vodio nakon prvih pet minuta u Q3 na intermediate gumama s vremenom 1:25.8 ispred Hulkenberga i Alonsa, ali Piastri se razbio 7 minuta i 11 sekundi prije isteka vremena i uzrokovao crvenu zastavu, donosi MaxF1.net.

Budući da je kiša nastavila padati, uvjeti su bili sve gori pa vozači više nisu imali prilike popraviti svoja vremena.

Leclerc je na 11. mjestu za 0.189 s propustio plasman u Q3 nakon što nije dovoljno rano prešao na gume za suho u Q2, baš kao i Perez u Red Bullu koji je završio na 12. mjestu.

Stroll cijele kvalifikacije nije mogao pratiti Alonsov ritam te je završio na razočaravajućem 13. mjestu ispred Magnussena koji nije ponovio Hulkenbergov uspjeh plasmanom u Q3.

Bottas je bio najsporiji u drugom dijelu kvalifikacija za Alfa Romeo te će startati na 15. mjestu.

De Vries je opet izgubio od Tsunode i zauzeo 18. mjesto ispred Sargeanta u Williamsu i Zhoua u Alfa Romeu.

Tsunoda je za manje od dvije stotinke propustio plasman u Q2 za AlphaTauri te će startati 16. ispred najvećega iznenađenja prvoga dijela kvalifikacija Gaslyja koji je imao dosta prometa u završnici Q1 i završio 17. za Alpine. 

Kopirati
Drag cursor here to close