Nije imao konkurenciju u kvalifikacijama

Verstappen lagano do novog pole positiona

U drugom dijelu sa staze je izletio i Perez pa će startati kao jedanaesti, dok su najveću glupost napravili Russell i Hamilton ili bolje rečeno Russell koji je imao neobjašnjivi kontakt s Hamiltonom na startno-ciljnom pravcu...
AutoMoto / AutoMoto Sport | 03. 06. 2023. u 17:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potpuna dominacija Maxa Verstappena u kvalifikacijama za VN Španjolske. Jedan pravi krug, u Q3 bio je dovoljan Nizozemcu za 24. pole position u karijeri. Max je odradio krug u vremenu 1:12.272, što je bilo prebrzo za sve ostale vozače na stazi. Koji su se ostvarili borili za poreda od drugog do desetog mjesta u posljednje tri minute kvalifikacija.

U takvoj situaciji dobar posao su pravili Hülkenberg, Norris, Ocon. Naravno situacija je bila nešto drugačija u tim posljednjim krugova zbog različitih setova guma. Hülkenberg više nije imao novih setova guma pa nije išao u novi brzi krug, Sainz je tu iskoristio svoju priliku u Ferrariju sa zaostatkom nešto manjim od pola sekunde, dok će s treće pozicije u utrku krenuti raspoloženi Lando Norris u McLarenu.

Četvrto mjesto u kvalifikacijama je osvojio Pierre Gasly u bolidu Alpinea. U ostatku poretka su ostali Stroll, Ocon, Hülkenberg, Alonso i Piastri.

Što se tiče ostatka kvalifikacija svakako vrijedi spomenuti da su u početku probleme imali Tsunoda i Bottas koji su plesali po stazi, pa je vodstvo utrke proglasilo uvjete crvene zastave.

Onaj prvi prag kvalifikacija nisu prošli Bottas, Magnussen, Albon, Leclerc i Sargeant. U drugom dijelu sa staze je izletio i Perez pa će startati kao jedanaesti, dok su najveću glupost napravili Russell i Hamilton ili bolje rečeno Russell koji je imao neobjašnjivi kontakt s Hamiltonom na startno-ciljnom pravcu, pri čemu je došlo do oštećenja na bolidima.

Očito je došlo do određenog šuma u komunikaciji i Russell je, usporivši na pravcu, ugrozio i sebe i momčadskog kolegu. Mlađi član Mercedesove vozačke postave ispričao se putem radio veze, a Lewis je morao dobiti novo prednje krilo. Na kraju su Perezu i Russellu priključili Zhou, De Vries i Tsunoda.

Kopirati
Drag cursor here to close