Još se čeka samo potvrda naslova

Nema nade za ostale, Verstappen opet lako do trijumfa

Treći put zaredom i peti put ove sezone Max Verstappen prvi je prošao ciljem. Sve što je trebao napraviti jeste da se obrani na startu od napada Carlosa Sainza i to je bilo to otprilike.
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2023. u 17:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nevjerojatna dominacija Maxa Verstappena se nastavila u Španjolskoj. Jednostavno u ovom trenutku ne postoji način da netko ugrozi Nizozemca na samoj stazi. Treći put zaredom i peti put ove sezone Max Verstappen prvi je prošao ciljem. Sve što je trebao napraviti jeste da se obrani na startu od napada Carlosa Sainza i to je bilo to otprilike.

Ostatak utrke je jednostavno mogao promatrati u retrovizoru, lagano komunicirati sa svojim trkačkim inženjerima. Možda se jeste malo opustio što je rezultiralo izlaženjima van staze, nakon čega su došla upozorenja ali ni neka velika kazna tu ništa ne bi promijenila.

Činjenica da su u Mercedesu bili prezadovoljni osvojenim drugim i trećem mjesto najbolje potvrđuje koliko su u ovoj momčadi svjesni snage Red Bulla. Hamilton je bio drugi, George Russell kao treći se uspio probiti do prvog podija sezone s 12. startnog mjesta, što nije svakako za odbaciti.

Vidjeli smo u početku utrke da su danas ipak bolidi Mercedesa brži od Aston Martina, Russell je u ranoj fazi prošao Alonsa, Hamilton Strolla. Nakon 20 krugova u boksu još nisu bili Verstappen, Hamilton, Russell i Perez. Razlika naprijed bila je osam sekundi između Maxa i Lewisa, George je kasnio još osam, a Perez na četvrtom mjestu bio je otprilike sedam i pol sekundi iza Mercedesa.

Nakon što su svi vozači otišli barem jednom u boks, neki i dva puta, na stazi je poredak bio sljedeći: Verstappen, Hamilton se uspio probiti ispred Sainza, tu su još bili u TOP 10 društvu Russell, Stroll, Ocon, Tsunoda, Alonso, Perez, Zhou. Nakon 40 krugova utrke Verstappen je imao ugodnih 16 sekundi prednosti pred Hamiltonom, koji se pak vozio desetak sekundi ispred momčadskog kolege, Sainz je pao u zaostatak od četiri sekunde za Russellom, a otprilike isti razmak bio je do petog Pereza.

Nadali su se u Red Bullu da b eventualno Perez mogao ugroziti Russella ali se to nije dogodilo. Sainz je završio peti, što mala utjeha domaćim navijačima, Stroll je ispred Alonsa, što se nije često događalo ove sezone, dok su bodove osvojili Ocon, Zhou i Gasly, koji se u zadnjim krugovima grčevito branio od Leclerca. Tsunoda je s kaznenim sekundama pao na 12. poziciju u poretku.

Veliko razočaranje za McLaren, koji je na startu imao dva vozača u prvih deset. Na kraju Piastri je osvojio 13. mjesto, a Norris tek 17. Bodova u Španjolskoj nije bilo niti za AlphaTauri, Haas i Williams.

Kopirati
Drag cursor here to close