Nizozemac nadmudrio Charlesa Leclerca

Verstappen prvi kroz cilj

Max je izdržao nakon što je u 47. krugu po drugi put prošao pobjednika VN Bahreina. Vozač iz Kneževine je dao sve, pokušao, ali nije uspio. U cilj su obojica ušli s 0,549 sekunde razmaka. Treće mjesto je zauzeo Carlos Sainz.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 27. 03. 2022. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

112 dana je prošlo od utrke koja je u završnici prošle sezone podigla dosta prašine u Saudijskoj Arabiji. Nije ova današnja bila kao prošla ali je opet bila izuzetno zanimljiva u završnici.

Posebno posljednjih osam krugova u kojima smo gledali obračun aktuelnog svjetskog prvaka Max Verstappena i Charlesa Leclerca. Max je izdržao nakon što je u 47. krugu po drugi put prošao pobjednika VN Bahreina. Vozač iz Kneževine je dao sve, pokušao, ali nije uspio. U cilj su obojica ušli s 0,549 sekunde razmaka. Treće mjesto je zauzeo Carlos Sainz koji danas nije mogao parirati raspoloženom dvojcu, baš kao ni pobjednik kvalifikacija Chico Perez koji je na kraju ostao bez postolja,iako je na startu zadržao vodstvo.

Kada je u pitanju početak utrke, Max je prošao Sainza i zauzeo treće mjesto, dok su se kroz prvi krug lijepo probili Norris i Magnussen. Najlošije je startao Guanyu Zhou koji je u svojem Alfa Romeu pao na samo začelje poretka. Slijedila je borba Russella i Ocona za peto mjesto. U toj nekoj ranoj fazi, imali smo zanimljiv okršaj Ocona i Alonsa u Alpineu. Uskoro se očekivano i pojavio safety car nakon što je Latifi završio u zaštitnoj ogradi.

Svi su tada uzeli tvrdu komponentu guma, a najveći gubitnik je bio baš Perez koji je morao pustiti Sainza ispred, dok je Hamilton počeo loviti Magnussena na 6. mjestu. Nakon toga smo imali miran period utrke, sve dok nisu počeli lagano stajati bolidi, Ricciardo, Bottas i Alonso. Bottas je uspio doći do boksa dok su Australca i Španjolca nekako uspjeli prije svega skloniti sa staze.

Odustajanje trojice vozača je otvorilo mogućnost preostalim da pokušaju doći do nekog boda. Hamilton je bio visoko u poretku, činilo se da bi mogao eventualno do petog mjesta, međutim zakasnio je promjenu guma, pa nije mogao na kraju bolje od desetog mjesta. Ispred njega su završili Pierre Gasly, Lando Norris, Esteban Ocon i George Russell.

Kopirati
Drag cursor here to close