NIzozemac prvi put slavio u Kini

Verstappen nastavlja po svom

Kineski vozač je odradio solidnu utrku, ali bolje nije mogao od 14. mjesta. Bez obzira na to, navijači su mu pripremili sjajan doček na kraju utrke, po ulasku u startno ciljnu ravninu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 21. 04. 2024. u 11:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 se vratila u Kinu, nakon pet godina. Max Verstappen je još jednom potvrdio svoju dominaciju, danas je upisao 58. pobjedu u karijeri, 117. za ekipu Red Bulla. Prvu u Kini. Bez ikakvih problema, iako je utrka bila zanimljiva.

Dva izlaska Safety Cara na stazu su učinila svoje. Prije svega kada gledamo na ono što se događalo iza leđa Maxa Verstappena.
Na startu utrke, Alonso je prestigao Pereza za drugo mjesto, napredovali su i Russell i Hülkenberg, a dva Ferrarija su pala na osmo i deveto mjesto.

Bottas odustaje

Leclerc je vratio jednu izgubljenu poziciju od Hülkenberga, a isto je uradio i Sainz. U toj nekoj ranoj fazi utrke, vidjeli smo kako se Perez vratio na drugo mjesto, dok je raspoložen Norris prošao Alonsa. Prve odlaske u boks imamo u desetom krugu. U 14. krugu u boks je otišao Verstappen, a odmah iza njega i Perez. Vratili su se na četvrto i šesto mjesto, između njih je bio Sainz.

Uskoro će Bottas odustati, pa će se malo situacija zakomplicirati. Jer prvo smo vidjeli kako se Bottas šeće po stazi, pa onda kako suci i ljudi iz osiguranja staze pokušavaju skloniti njegov bolid. Na kraju nije moglo proći bez Safety Cara.

Greška Strolla

Verstappen je u nastavku odmah dao do znanja da nitko i ne pomišlja napasti prvo mjesto. Uskoro će se dogoditi novi problem na stazi. Kevin Magnussen je pokušavao proći ispred Yukija Tsunode, ali mu je pritom zakačio zadnji točak i izvrtio ga. Tsunoda je odustao, a Magnussen dobio kaznu. To je izazvalo novi sigurnosni automobil koji je potrajao od 27. do 31. kruga. Prije toga se Stroll zabio u Ricciarda i Australca izbacio iz utrke.

Poredak u 35. krugu, nakon svega ovoga, je bio Verstappen, Norris, Leclerc, Perez, Alonso, Sainz, Russell, Piastri, Hülkenberg, Hamilton. U samoj završnici utrke gledamo borbenog Alonsa koji se polako probija do sedmog mjesta. Perez je nešto ranije prošao Leclerca, na kraju je bio treći. Lando Norris je odradio odličnu utrku, bolid McLarena je završio kao drugi.

Ovacije za domaćeg vozača 

Sainz je peti, Russell šesti, Piastri osmi, dok su posljednja mjesta u bodovima uhvatili Hamilton i Hülkenberg. Domaći navijači su posebno uživali gledajući Zhoua na stazi.

Kineski vozač je odradio solidnu utrku, ali bolje nije mogao od 14. mjesta. Bez obzira na to, navijači su mu pripremili sjajan doček na kraju utrke, po ulasku u startno ciljnu ravninu.

Kopirati
Drag cursor here to close