Nakon odustajanja oba Red Bulla

Horner: Ovo je bila noćna mora

"Moramo pregledati bolide, rastaviti sustav za gorivo i shvatiti što se dogodilo. Znamo da je goriva bilo pa je to frustrirajuće" naglasio je Christian Horner.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 21. 03. 2022. u 10:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U momčadi Red Bulla su znali da nisu brzi za pobjedu, ali su vjerovali da do postolja mogu. Barem do drugog ili trećeg mjesta. I nisu stvari izgledale toliko loše većim dijelom utrke. Čak je i Max Verstappen napadao, prolazio Leclerc u jednom dijelu utrke, međutim kraj je bio katastrofalan. Još nakon posljednjeg izlaska iz boksa Verstappen je slao signale kako imamo određenih problema. Jednostavno nije mogao upravljati bolidom na pravi način, ali to kao da je bila najava debakla. Unutar tri kruga, Red Bull je ostao bez bodova.

" To što se dogodilo na kraju utrke je bilo frustrirajuće, međutim mi smo imali problema i prije odustajanja. Balans bolida nije bio pravi, onda se pojavio problem s upravljanjem. Volan je ostao zaključan, što sam brže vozio teže sam ga okretao. Opet, razmišljao sam kako drugo mjesto uz sve probleme i neće biti loš rezultat, a onda je sve stalo. Činilo se da je u pitanju pumpa za gorivo. Gorivo nije dolazilo do motora. Moramo vidjeti što se dogodilo" rekao je svjetski prvak.

"Ne mogu se sjetiti kad nam se ovo zadnji put dogodilo. Ovo je najgora noćna mora. Strašno smo razočarani, ne samo zbog podija s Maxom nego i zbog podija sa Checom. Ovo je bio brutalan završetak utrke za nas. Činilo se da imamo solidne bodove i onda je sve nestalo. Moramo pregledati bolide, rastaviti sustav za gorivo i shvatiti što se dogodilo. Znamo da je goriva bilo pa je to frustrirajuće" naglasio je Christian Horner.

Kopirati
Drag cursor here to close