Slobodni treninzi na VN Bahreina

Prvo je najbrži bio Gasly, nakon njega Verstappen

"Moramo još malo pričekati i zbog modova motora kod ostalih ekipa, kako bi smo vidjeli gdje je tko. Pokušali smo neke različite stvari s bolidima, tako da trebamo vidjeti, analizirati podatke i uzeti one najbolje", rekao je nakon Max Verstappen.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 19. 03. 2022. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sezona je krenula, vožena su dva slobodna treninga za VN Bahreina. Prvih zvaničnih 60 minuta su bili prilika za upoznavanje sa bolidima, vozačima, njihovom trenutačnom formom, rekli bi smo ipak nešto više u odnosu na predsezonska testiranja. Problema su imali Valtteri Bottas u Alfi Romeo već nakon tri minute, nakon s bolida Estebana Ocona u Alpineu odletio ogroman komad pokrova bočnog usisnika. Na kraju je najbolje vrijeme imao Pierre Gasly, ali sa samo 4 desetinke prednosti u odnosu na dva Ferrarija.

Četvrto vrijeme imao je novi vozač Mercedesa, George Russell, a peto prošlogodišnji prvak svijeta, Max Verstappen u Red Bullu. Lewis Hamilton osvojio je sedmu poziciju na prvom treningu.

Kada je u pitanju drugi slobodni trening, aktualni svjetski prvak, Max Verstappen je bio brži od vozača Ferrarija. Njih dvojica su trening završila na vodećim pozicijama, Verstappen je bio samo 0.087 sekundi brži od Leclerca. Carlos Sainz je bio treći pola sekunde sporijim vremenom od Verstappenovog. Zanimljivo, Lewis Hamilton je imao tek deveto vrijeme, dok je George Russell bio četvrti.

"Vrlo sam zadovoljan, ali ste mogli vidjeti kako je Ferrari jako blizu. Oni su vrlo blizu. Moramo još malo pričekati i zbog modova motora kod ostalih ekipa, kako bi smo vidjeli gdje je tko. Pokušali smo neke različite stvari s bolidima, tako da trebamo vidjeti, analizirati podatke i uzeti one najbolje", rekao je nakon Max Verstappen nakon drugog slobodnog treninga.

Kopirati
Drag cursor here to close