Skandal u Red Bullu

VIDEO I Horner optužen za neprimjereno ponašanje, traži se ostavka

Horner se smatra tvorcem moćnog Red Bulla koji je u razdoblju od 2010. do 2023. osvojio čak sedam naslova prvaka F1 u konkurenciji vozača.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 06. 02. 2024. u 01:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bliži se početak nove F1 sezone. Nakon potresa koji je izazvao Lewis Hamilton prelaskom u Ferrari, dogodio se novi. Sada je u centru pažnje šef Red Bulla Christian Horner. Prema nizozemskim novinama De Telegraaf, Horner, koji je oženjen bivšom Spice Girl Geri Halliwell, optužen je za "neprimjereno ponašanje".

"Nakon saznanja o nekim nedavnim optužbama, tvrtka je pokrenula neovisnu istragu ”, potvrdio je glasnogovornik Red Bulla nizozemskom listu. De Telegraaf dodaje da je upravo Red Bull taj koja je inicirao otvaranje istrage jer smatraju takve optužbe unutar ekipe vrlo ozbiljnima.

Glasnogovornik Formule 1 potvrdio je ovaj razvoj događaja i opisao problematično ponašanje kao "neprikladno i kontrolirajuće". Horner, prema prvim informacijama, demantira ove navode.

Šef Red Bulla je oženjen pjevačicom Geri Halliwell, bivšom članicom pop grupe Spice Girls. Njih dvoje su u braku od 2015. godine, a zajedno imaju sina rođenog 2017. godine. Horner također ima kćer iz prethodne veze.

Video: Christian Horner

Članovi Red Bulla koje su novinari kontaktirali zbog ove priče bili su pak šokirani optužbama o Horneru, piše Times.

U isto vrijeme nezvanične informacije govore da je Horneru "na prijateljski način sugerirano da podnese ostavku", zbog mogućih implikacija, kako za samog Britanca, tako i za cijeli F1 tim. Horner je u prvi mah odbio podnijeti ostavku.

Horner se smatra tvorcem moćnog Red Bulla koji je u razdoblju od 2010. do 2023. osvojio čak sedam naslova prvaka F1 u konkurenciji vozača. Kad je krajem 2004. Ford objavio da se povlači iz Formule 1 u kojoj je bio s brendom Jaguara, Red Bull je iskoristio priliku i kupio ekipu iz Milton Keynesa. Ford je potvrdio da je Red Bull kupio Jaguar Racing, a Kevin Kalkhoven i Gerald Forsythe, suvlasnici Champ Car serije, kupili su Cosworth.

Video: Christian Horner

Mateschitz je u Milton Keynes doveo Christiana Hornera, dotadašnjeg šefa momčadi Arden International, umjesto Tonyja Purnella i Davida Pitchfortha.

Za one koji ne znaju Horner se okušao u Formuli 1, počeo je 1993. godine, kroz Formulu 3. Ostvario je pet pobjeda, tijekom naredne tri sezone, tri puta je mijenjao timove i kratko boravio u britanskoj Formuli 2. Nakon toga se okušao u Formuli 3000. Potpisivanjem za Arden, Horner se našao u utrci protiv budućih F1 zvijezda. Marc Gene, Juan Pablo Montoya, Ricardo Zonta svi su se pojavili u sezoni 1997. godine. Međutim, na stazi se nije proslavio pa se povukao i karijeru nastavio u ekipi Ardena kao menadžer.

Kopirati
Drag cursor here to close