Transfer godine

Potvrđeno: Hamilton potpisao za Ferrari nakon raskida s Mercedesom

Iz Mercedesa su najavili da će uskoro biti fokusirani na alternative, dok Hamilton ističe da će Mercedes ostati zauvijek dio njegovog života.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 02. 2024. u 20:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Formula 1 tim Mercedes-AMG Petronas potvrdio je senzacionalne vijesti i službeno objavio prekid suradnje s jednim od najboljih vozača svih vremena Lewisom Hamiltonom koji je potpisao ugovor s Ferrarijem.

Današnje bombastične najave o prelasku slavnog Britanca u Ferrari dobile su potvrdu jer je Mercedes na svojoj službenoj stranici označio raskid suradnje s Hamiltonom.

Iz Mercedes-AMG Petronasa potvrdili su da će se na kraju sezone rastati s Hamiltonom koji je aktivirao opciju raskida saradnje ugovora koji je potpisan u kolovozu prošle godine te će ova sezona biti njegova posljednja u Mercedesu nakon 11 godina suradnje.

"Što se tiče spajanja ekipe i vozača, naš odnos s Lewisom je postao najuspješniji u sportu i to je nešto na što s ponosom gledamo. Lewis će zauvijek ostati važan dio naše povijesti. Znali smo da će našem partnerstvu doći kraj, a taj dan je došao. Prihvaćamo Lewisovu odluku da potraži novi izazov", naveo je šef tima Toto Wolff.

Iz Mercedesa su najavili da će uskoro biti fokusirani na alternative, dok Hamilton ističe da će Mercedes ostati zauvijek dio njegovog života.

"Proveo sam nevjerojatnih 11 godina u ovom timu i ponosan sam na ono što smo zajedno postigli. Mercedes je dio mog života od 13. godine. To je mjesto na kojem sam odrastao, tako da je odluka o odlasku bila jedna od najtežih koje sam ikada donio. Ipak, pravo je vrijeme da napravim ovaj korak", dodao je Hamilton.

Kopirati
Drag cursor here to close