Novi ugovor

Hamilton ostaje u Mercedesu: Plaća? 58 milijuna eura godišnje

Mercedes je njegovim dolaskom postao gotovo nepobjediva momčad te je osam godina zaredom osvajao naslov svjetskog prvaka u konkurenciji konstruktora.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 31. 08. 2023. u 16:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 38-godišnji Britanac Lewis Hamilton i sljedeće će dvije sezone provesti za upravljačem Mercedesa, obznanila je ova momčad u četvrtak.

Financijski detalji novog ugovora nisu objavljeni, ali prema medijskim napisima Hamilton bi trebao zarađivati oko 50 milijuna funti godišnje, što je oko 58 milijuna eura.

6 od 7 naslova 

Hamilton je u Mercedes stigao 2013. iz McLarena i u novoj momčadi postao najuspješniji vozač svih vremena. Za Mercedesovim upravljačem je osvojio šest od sedam vozačkih naslova svjetskog prvaka te ostvario 82 od rekordne 103 pobjede u karijeri, prenosi Hina. 

Mercedes je njegovim dolaskom postao gotovo nepobjediva momčad te je osam godina zaredom osvajao naslov svjetskog prvaka u konkurenciji konstruktora.

No, Hamilton je od 2021. bez pobjede, kad je Mercedesovu nadmoć prekinula momčad Red Bulla koja zahvaljujući dvostrukom svjetskom prvaku Maxu Verstappenu i ove sezone dominira stazama širom svijeta.

"Nikada nismo bili gladniji pobjede. Učili smo iz svakog uspjeha, ali i svakog neuspjeha. Nastavljamo juriti za svojim snovima, nastavljamo se boriti bez obzira na izazove i ponovno ćemo pobijediti", izjavio je Lewis Hamilton u službenom priopćenju te dodao:

"Naša priča nije gotova, odlučni smo postići više zajedno i nećemo stati dok to ne učinimo."

"Snaga i stabilnost"

Uz Hamiltona u Mercedesu će i sljedeće dvije godine biti sunarodnjak George Russell koji se momčadi pridružio prošle sezone zamijenivši Finca Valtterija Bottasa.

"Nastavak s našom trenutnom postavom vozača bila je jednostavna odluka. Imamo najjači par na startu i oba vozača igraju ključnu ulogu u momčadi kako bi nas pomaknuli naprijed. Snaga i stabilnost koju pružaju bit će ključni za naše buduće uspjehe", rekao je vođa i suvlasnik momčadi Toto Wolff.

Posebno je istaknuo Hamiltonove kvalitete i izvan staze.

"Naše partnerstvo s Lewisom jedno je od najuspješnijih u povijesti sporta. Kao najveća globalna zvijezda formule 1, također je odigrao ključnu ulogu u oblikovanju naših obveza prema raznolikosti, uključivanju i održivosti koje će biti temelji našeg uspjeha u godinama koje dolaze", zaključio je Wolff.

Kopirati
Drag cursor here to close