VN Bahreina

Alonso zasjenio dominaciju Verstappena i Red Bulla

Max Verstappen krenuo je u drugu uzastopnu obranu naslova na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom s pole positiona na prvoj utrci sezone održanoj u Bahreinu.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 05. 03. 2023. u 18:11 F.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tko se još sjeća prvog nastupa Fernanda Alonsa kao vozača Minardija u Australiji 2001. godine? Vjerojatno samo rijetki. Dvadeset i dvije godine kasnije čovjek je i dalje tu, mijenjao je momčadi, ali je tu. Kao posljednja ali i jednim dijelom možda najvažnija karika jednog novog Aston Martina.

Fernando Alonso je danas završio na trećem mjestu, prvi put nakon Katara 2021. godine i tako u potpunosti zasjenio dominantu vožnju aktualnog prvaka Maxa Verstappena i njegovog momčadskog kolege, Sergia Pereza.

Max Verstappen krenuo je u drugu uzastopnu obranu naslova na najbolji mogući način, uvjerljivom pobjedom s pole positiona na prvoj utrci sezone održanoj u Bahreinu. Dominaciju Red Bulla potvrdio je Sergio Perez koji je u cilj ušao 12 sekundi iza timskog kolege.

Vozači Red Bulla su tek nešto problema imali na startu. Verstappen i dva Ferrarija su odlično startala, Leclerc se probio na drugo mjesto. Perez se uspio obraniti od nasrtaja Sainza. U tom prvom krugu došlo je kontakta dva Astona – Stroll se borio s Russellom i na kočenju je lagano taknuo Alonsa pri čemu je Alonso izgubio poziciju upravo od Russella a Stroll dio prednjeg krila.

U 21. krugu je Verstappenova prednost bila deset sekundi ispred Leclerca, skoro četiri sekunde iza Leclerca je bio Perez. Meksikanac je uskoro prošao Leclerca 26. krugu i u je priči bio kraja kada je u pitanju prvo i drugo mjesto na utrci.

U drugom dijelu utrke, tamo nakon drugog izlaska iz boksova, gledali smo sjajan duel Alonsa i Hamiltona. Španjolac je u jednom trenutku sjajnim manevrom na ulazu u zavoj 10. prošao Britanca. Kad je zbog kvara na bolidu odustao Leclerc, Alonso je krenuo u lov na vozača kojem je on idol, Carlosa Sainza.

U 46. krugu je Fernando pretekao i Sainza i posljednja dilema na postolju je odlučena. Hamilton je pokušao doći do četvrtog mjesta, ali se Ferrari nekako izvukao.

Lance Stroll je na kraju šesti, George Russell je sedmi, dok su odličan posao napravili Valtteri Bottas (osmi), Pierre Gasly (deveti), te Alexander Albon koji je Williamsu osigurao bod. Ovo je bila 36. pobjeda u karijeri Maxa Verstappena, koji je sada udaljen samo pet pobjeda od Ayrtona Senne na petom mjestu svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close