Odlazi Vettel dolazi Fernando

Alonso stiže u Aston Martin

"Fernanda poznajem i divim mu se mnogo godina i uvijek je bilo jasno da je on predani pobjednik poput mene'', poručio je Lawrence Stroll.
AutoMoto / AutoMoto Sport | 01. 08. 2022. u 15:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Samo nekoliko dana nakon što je Sebastian Vettel potvrdio povlačenje iz svijeta Formule 1, njegova trenutačna momčad
Aston Martin je pronašla zamjenu. I to u još jednom bivšem prvaku. Još ranije se pričalo kako bi Alonso na kraju sezone mogao napustiti Alpine, ali nitko nije očekivao da bi nova momčad Španjolca mogao biti Aston Martin.

Kako je objavljeno, Fernando je potpisao višegodišnji ugovor s Aston Martinom, a njihova suradnja počinje 2023.Alonso je u petak proslavio 41. rođendan, a trenutačno je deseti u ukupnom poretku svjetskog prvenstva nakon 13 od 22 utrke.Španjolac je do sada nastupio na 346 utrka u svjetskom prvenstvu formule 1, ostvario je 32 pobjede, a 98 puta se penjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Bio je dva puta svjetski prvak (2005, 2006) s Renaultom , a vozio je i za McLaren, Ferrari i Minardi. S Toyotom je dva puta osvojio 24 sata Le Mansa (2018, 2019), također je osvojio i 24 sata Daytone s Wayne Taylor Racingom 2019. godine.

"Momčad Aston Martina ulaže veliku energiju i posvećena je pobjeđivanju. Poznajem ljude poput Lawrencea i Lancea Strolla i oni imaju veliku strast za uspjehom u Formuli 1. Sistematično su privlačili prave ljude te sam spoznao veliku posvećenost izgradnji njihovih novih objekata u Silverstoneu. Nitko u Formuli 1 ne demonstrira veću viziju i apsolutnu posvećenost pobjeđivanju. Još uvijek imam glad i ambiciju boriti se da budem na čelu i želim biti dio organizacije koja je predana učenju, razvoju i uspjehu. Namjeravam ponovno pobjeđivati u ovom sportu i stoga moram iskoristiti prilike koje mi se čine ispravnima" izjavio je Alonso.

Kanadski milijarder i vlasnik Lawrence Stroll, čiji sin Lance također vozi za Aston Martin, uložio je velika sredstva u tim, u izgradnju nove tvornice i zapošljavanje osoblja iz konkurentskih tvrtki.

"Fernanda poznajem i divim mu se mnogo godina i uvijek je bilo jasno da je on predani pobjednik poput mene'', poručio je Stroll.
Iako još uvijek nije potvrđeno, Španjolca će u momčadi Alpinea zamijeniti 21-godišnji Australac Oscar Piastri, prošlogodišnji prvak Formule 2.

 

Kopirati
Drag cursor here to close