Darko Peco

Zbog pritvaranja za terorizam od BiH traži milijun KM

Odvjetnik Dupovac je s Državnim pravobraniteljstvom razgovarao o isplati od oko 3.000 KM, na što Peco nije pristao.
Vijesti / Terorizam | 15. 10. 2018. u 13:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Darko Peco, koji je bio uhićen zbog sumnje da planira počiniti teroristički napad u Sarajevu ali je istraga protiv njega obustavljena, zatražio je milijun maraka odštete za mjesec dana provedenih u pritvoru.

Na pripremnom ročištu pred Sudom BiH, Peco je kazao kako su on i njegova obitelj pretrpjeli ogromnu duševnu bol, navodi BIRN.

''Nijedan novac ne može ublažiti moje boli. Ja sam obilježen na svakom graničnom prelazu u BiH i bez milijun maraka ne želim da pričam. Ako treba, ići ću do Strasbourga'', rekao je Peco, koji nije pristao na odštetu u visini od 3.000 KM, što su prethodno najavili njegov odvjetnik Senad Dupovac i Državno pravobraniteljstvo.

Dupovac je kazao da je njegov branjenik nezakonito lišen slobode, samo zato što ima bradu i samo zato što je dva puta očev automobil parkirao pred veleposlanstvo Austrije u Sarajevu.

''Samo zbog imidža što nosi bradu kao umjetnik, moj branjenik, koji je iz miješanog braka, uhićen je i osumnjičen za terorizam. Lišen je slobode od strane maskiranih osoba s dugim cijevima, što je njemu i njegovoj obitelji nanijelo primarni strah. Neizvjesnost, strah i zabrinutost trajali su mjesecima. Bio je depresivan, nemoćan, izgubljen i bespomoćan. Povrijeđeni su mu čast, ugled i ljudsko dostojanstvo'', rekao je Dupovac.

Odvjetnik Dupovac je s Državnim pravobraniteljstvom razgovarao o isplati od oko 3.000 KM, na što Peco nije pristao.

Nakon kraće konsultacije sa svojim klijentom, odvjetnik Dupovac zatražio je odgodu ročišta, te najavio otkazivanje punomoći, a Peco je izjavio da od države želi milijun maraka.

U predmetu kodnog naziva ''Rez'', u prosincu 2015. uhićeni su i u pritvoru su, uz Pecu, mjesec dana proveli Elvir Muratović, Kemal Murić, Semir Salković, Zulfo Alajbegović, Elvir Mašić, Edin Tabaković i Adis Kešan. Više mjeseci su kasnije bili pod mjerama zabrane, a istraga protiv njih je obustavljena u prosincu 2016. godine.

Tabaković i Murić ranije su pristali na isplatu odštete u visini od 3.000 KM, odnosno 3.400 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close