Nije otkrivena opasnost

Zrakoplov Ryanaira zbog prijetnje bombom prisilno sletio

Prema njemačkim medijima, prtljaga putnika iskrcana je iz zrakoplova kako bi je pretraživali psi tragači, dok je avion bio okružen brojnim policijskim i vatrogasnim vozilima
Vijesti / Svijet | 31. 05. 2021. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zrakoplov niskotarifne aviokompanije Ryanaira na letu iz Dublina za Krakow bio je, tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak, prisiljen sletjeti u berlinsku zračnu luku zbog prijetnje bombom, prije nego što je mogao dalje nastaviti let, objavili su mediji.

"Policijske sigurnosne mjere okončane su bez otkrivanja bilo kakve opasnosti", rekla je glasnogovornica berlinske policije.

"Putnici su mogli nastaviti let za Poljsku na rezervnom zrakoplovu", dodala je, ne navodeći dodatne detalje o razlozima uzbune. Prema dnevnom listu Bild Zeitung, radilo se o prijetnji bombom, koja se pokazala neutemeljenom. Zrakoplov koji je prevozio 160 ljudi sletio je nešto iza 20 sati po lokalnom vremenu na pistu u zračnoj luci Berlin-Brandenburg, na jugu njemačke prijestolnice.

Prema njemačkim medijima, prtljaga putnika iskrcana je iz zrakoplova kako bi je pretraživali psi tragači, dok je avion bio okružen brojnim policijskim i vatrogasnim vozilima. "Zrakoplov kompanije Ryanair zatražio je hitno slijetanje i odmah je dobio odobrenje", rekao je za Bild glasnogovornik zračne luke Jan-Peter Hack, precizirajući da su putnici uvedeni u terminal zračne luke kako bi se okrijepili, piše Hina.

U srpnju 2020. godine zrakoplov Ryanaira koji je vozio istom rutom na liniji Dublin-Krakow morao je hitno sletjeti u London nakon prijetnje bombom, koja se također pokazala neutemeljenom.


Kopirati
Drag cursor here to close