Diktatura pristanka

Žestoko u parlamentu: Italija laže o broju mrtvih

Sgrabi otvoreno zamjera vladi što je iznijela brojku od 25.000 mrtvih, za koju smatra da je laž te da se mrtvi koriste ''za retoriku i terorizam''.
Vijesti / Svijet | 27. 04. 2020. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Recite istinu, ne pravite od ove vlade vladu laži'', rekao je u talijanskom parlamentu član Zastupničkog doma parlamenta Republike Italije Vittorio Sgarbi rekavši kako moramo biti ''ujedninjeni protiv diktatura i ujedinjeni u istini''.

Pročitajte još

Sgrabi se obrušio na vlast tvrdeći kako iznosi netočne informacije o broju žrtava koronavirusa.

''Ne 26. veljače nego 9. travnja, znanost, na koju se pozvala Vlada, je govorila da je ovaj virus malo jači od gripe. Ta znanost je ona znanost prema kojoj je odlučivala naša Vlada'', rekao je Sgarbi i dodao kako se ne isplati više lagati jer je sve dokumentirano.

Sgrabi otvoreno zamjera vladi što je iznijela brojku od 25.000 mrtvih, za koju smatra da je laž te da se mrtvi koriste ''za retoriku i terorizam''.

''Podaci talijanskog zavoda za javno zdravlje kažu da je 96,3 posto preminulih umrlo zbog već postojećih komorbiditeta'', dodao je i rekao da su sve to točni podaci i da ih svi trebaju pročitati.

Rekao je kako je potrebno ujediniti se u oslobađanju od licemjerja, laži i borbi protiv krivotvorenja, lažnih brojeva koji se daju da bi se terorizirali Talijani.

Video: Vittorio Sgarbi u parlamentu

Prema njegovim riječima, većina ljudi kojima se pripisuje da su preminuli od Covida-19 umrlo je od infarkta, raka i drugih patologija.

''Ne koristimo ih da bi davali građanima lažne vesti, dajte provjerene brojeve. Tako se nameće diktatura pristanka'', zaključio je Sgarbi.

Naime, Italija, jedna od najpogođenijih zemalja u Europi, u karanteni je dulje od bilo koje druge zapadne zemlje i dosad je zabilježila više od 26.000 mrtvih od Covida-19 i gotovo 200.000 zaraženih.

Premijer Giuseppe Conte najavio je kako će olakšati brojne mjere donesene zbog pandemije koronavirusa od 4. svibnja te omogućiti građanima da se bave sportom na otvorenom i vježbaju u blizini svojih domova. Upozorio je Talijane da ne očekuju da će se potpuna sloboda vrlo brzo vratiti.

Kopirati
Drag cursor here to close