Ugrožavanje opstanka Srba

Žestoka reakcija Vučića nakon akcije policije na Kosovu

Akcija specijalne postrojbe kosovske policije ROSU do sada je najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu
Vijesti / Svijet | 23. 11. 2018. u 19:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Nacional.hr / Aleksandar Vučić

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, ocijenio je danas da je akcija specijalne postrojbe kosovske policije ROSU do sada najsnažniji pokušaj ugrožavanja opstanka Srba na Kosovu i da više nema razloga za povjerenje u misiju KFOR-a.

Vučić je to ocijenio na sastanku s veleposlanikom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom, kome je nazočila i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić, navedeno je u priopćenju iz Predsjedništva Srbije.

Predsjednik Srbije je kazao i da će Srbija i u postojećoj situaciji nastaviti da se ponaša ozbiljno i odgovorno, ali da nema više razloga da ima povjerenja u misiju KFOR-a, odnosno NATO-a na Kosovu, jer se pokazalo da je izmišljotina sve što su govorili o kretanju jedinica ROSU.

Čepurin je istaknuo da rusko rukovodstvo s pažnjom prati razvoj situacije, što se vidi i iz priopćenja Ministarstva vanjskih poslova Rusije, i da vjeruje da će Srbija, kao ozbiljna država, umjeti da se odgovorno nosi s provokacijama i prijetnjom konfrontacijama.

Vučić i Brnabić su zahvalili Čepurinu što Rusija razumije što se točno događa na Kosovu i koliko su ugroženi mir i stabilnost u cijeloj regiji.

U Predsjedništvu Srbije, Vučić je imao sastanak i s veleposlanikom Kine u Srbiji Li Manchangom, a jutros je održan i sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića s predstavnicima Ureda za Kosovo pri Vladi Srbije, vojske, policije i sigurnosnih službi.

Kopirati
Drag cursor here to close