Rat u Ukrajini

Zelenskij zabrinut: Stanje u Donbasu "izrazito teško"

"Stanje u Donbasu je izrazito teško", rekao je Zelenskij. "Sve snage koje ruska vojska još ima bačene su tamo u ofenzivu" jer "žele sve uništiti".
Vijesti / Svijet | 25. 05. 2022. u 08:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij kasno u utorak nazvao je stanje u Donbasu "izrazito teškim", ponovno istaknuvši važnost opskrbe oružjem za obranu zemlje.

"Stanje u Donbasu je izrazito teško", rekao je Zelenskij. "Sve snage koje ruska vojska još ima bačene su tamo u ofenzivu" jer "žele sve uništiti".

"Liman, Popasna, Severodoneck, Slovjansk - okupatori žele tamo sve uništiti", rekao je u noćnom obraćanju Zelenskij.

"Stoga je opskrba Ukrajine teškim naoružanjem ... najbolja investicija u održanje globalne stabilnosti u svijetu i prevenciji mnogih teških kriza koje Rusija ima namjeru isprovocirati", naglasio je.

Dužnosnici ukrajinskih obrambenih snaga upozoravaju da je ruski napad u istočnoj Ukrajini trenutno u najintenzivnijem stadiju i mogao bi potencijalno odrediti sudbinu zemlje.

Moskva je odlučila intenzivirati ofenzivu u Donbasu na istoku Ukrajine nakon što je povukla snage iz okolice dva velika grada, Kijeva i Harkiva.

Ruski ministar obrane Sergej Šojgu u utorak je rekao da će ruska vojska nastaviti "specijalnu operaciju sve dok se ne postignu ciljevi".

Također je naglasio da je Moskva spremna voditi dugu ofenzivu u Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close