Optuženi za izdaju

Zelenskij smijenio dvojicu generala: To su antiheroji!

U svom noćnom obraćanju naciji, opisao je sada već bivše generale kao "antiheroje" koji su prekršili zakletvu danu svojoj zemlji.
Vijesti / Svijet | 01. 04. 2022. u 07:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Volodimir Zelenski smijenio je dvojicu visokih vojnih ukrajinskih dužnosnika koje je optužio da su izdajice.

U svom noćnom obraćanju naciji, opisao je sada već bivše generale kao "antiheroje" koji su prekršili zakletvu danu svojoj zemlji.

Zelenski, koji je također upozorio da Rusija priprema snažne udare na jugu Ukrajine u blizini Mariupolja, nije iznio detalje o dvojici smijenjenih časnika.

“Bitke su pred nama. Još uvijek moramo ići težim putem kako bismo dobili sve što želimo”, rekao je u kasnonoćnom video obraćanju.

"Odluka je donesena o antiherojima. Sada se nemam vremena baviti izdajicama. Ali s vremenom će svi biti kažnjeni", poručio je, prenose strani mediji.

Vojni zapovjednik Kijeva Mikola Žirnov priopćio je u četvrtak kasno navečer da se situacija u glavnom gradu Ukrajine donekle ublažila. No, borbe su se nastavile na periferiji grada. Žirnov je naglasio da se civilna infrastruktura obnavlja i napomenuo da je u četvrtak bilo mirno te da ukrajinska vojska i službe spašavanja čiste i razminiraju oslobođena područja. Ipak pozvao je stanovnike Kijeva da budu oprezni i slušaju upozorenja o zračnim napadima, javlja Dpa.

Britanska vojna obavještajna služba priopćila je da Rusija preraspoređuje svoje snage iz Gruzije kako bi pojačala invaziju na Ukrajinu.

“Između 1200 i 2000 ruskih vojnika reorganizira se u taktičke skupine”, objavilo je britansko Ministarstvo obrane.

Kopirati
Drag cursor here to close