Najnovija događanja u Ukrajini

Zelenski: Rusija u Donjecku izgubila više života i streljiva nego u dva rata u Čečeniji

Zelenski je putem profila na Telegramu podijelio informacije o najnovijim događanjima u vezi s ratom protiv Rusije u njegovoj zemlji.
Vijesti / Svijet | 05. 11. 2022. u 17:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski objavio je da su tijekom tjedna najžešći sukobi u ratu protiv Rusije bili koncentrirani u gradovima Donjecke regije, Bahmutu i Soledaru, javlja Anadolija.

Zelenski je putem profila na Telegramu podijelio informacije o najnovijim događanjima u vezi s ratom protiv Rusije u njegovoj zemlji.

Napominjući da se borba ukrajinske vojske protiv ruskih snaga nastavlja u raznim dijelovima njegove zemlje, Zelenski je ukazao na činjenicu da su se najžešći sukobi dogodili u Donjecku, posebno u proteklog tjedna.

''Tijekom ova dva tjedna najžešći sukobi intenzivirali su se u Bahmutu i Soledaru u Donbasu. Držimo svoje pozicije. Ruska vojska vjerojatno je izgubila više života i streljiva u ovim i drugim četvrtima u Donjeckoj regiji nego u dva rata u Čečeniji zajedno'', poručio je Zelenski.

Napominjući da je odobren dodatni paket vojne pomoći od oko 400 milijuna dolara iz SAD-a Ukrajini, Zelenski je rekao: "Iznos paketa je 400 milijuna dolara. Konkretno, radi se o oklopnim vozilima koja su nam stvarno potrebna za naš napredak."

Kopirati
Drag cursor here to close