"Molim vas..."

Zelenski poslao poruku Albaniji

"Molim vas da ruskim brodovima zabranite ulazak u luke i ograničite protok ruskih turista, jer nikad ne možete znati tko vam je došao", kazao je Zelenski.
Vijesti / Svijet | 04. 05. 2022. u 08:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je u utorak Albaniju da zatvori luke za ruske brodove i uvede ograničenja za ruske turiste.

"Molim vas da ruskim brodovima zabranite ulazak u luke i ograničite protok ruskih turista, jer nikad ne možete znati tko vam je došao, možda su to ubojice koje su bile u Buči ili koljači iz Marijupolja ili oni koji potkopavaju vašu državu", rekao je Zelenski u videopozivu albanskom parlamentu.

On je naglasio važnost uvođenja embarga na rusku naftu i efikasnog blokiranja svih šema koje Rusija koristi da obmane međunarodnu zajednicu i zanemari sankcije, prenosi N1

"Koliko god to bilo teško, potrebno je ograničiti trgovinu s Ruskom Federacijom. Čak i ako ne danas, onda će sutra Rusija namjerno koristiti trgovinske veze da udari i na vaše tržište, kada od vas budu htjele neke političke ustupke. Potrebno je na vrijeme lišiti Rusiju ovog instrumenta", rekao je ukrajinski lider.

Zelenski je dodao da bi ruske banke trebalo da budu potpuno isključene iz globalnog financijskog sustava.

Albanski premijer Edi Rama rekao je da njegova zemlja može biti značajna za Ukrajinu svojim glasom u NATO-u i Savjetu sigurnosti Ujedinjenih naroda.

“Albanija stoji uz Kijev od prvog sata (ruske) agresije na Ukrajinu", rekao je Rama.

Zelenski je prenio čestitke povodom Ramazanskog bajrama i dodao da od 24. veljače cijela ukrajinska zajednica nije doživjela nijedan miran dan.

Albanija je ranije osudila ruski napad na Ukrajinu i izrazila solidarnost s ukrajinskim narodom. Osim toga, ova država stala je na stranu Europske unije (EU) u uvođenju sankcija Rusiji.

Kopirati
Drag cursor here to close