Savjeti oko kampanje

Zbog straha od ponovnog uspona Donalda Trumpa sastali se Obama i Biden

Obama je tijekom privatnog ručka s Bidenom u Bijeloj kući izrazio zabrinutost zbog potencijalnog političkog uspona bivšeg predsjednika Trumpa,
Vijesti / Svijet | 08. 01. 2024. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bivši američki predsjednik Barack Obama savjetovao je sadašnjem predsjedniku Joeu Bidenu da restrukturiše svoju kampanju, strahujući od ponovnog uspona Donalda Trumpa, njegovog potencijalnog republikanskog protivnika na predsjedničkim izborima 2024, prenosi Anadolu.

Obama je tijekom privatnog ručka s Bidenom u Bijeloj kući izrazio zabrinutost zbog potencijalnog političkog uspona bivšeg predsjednika Trumpa, navodi se u izvještaju Wall Street Journala (WSJ) objavljenom u subotu, pozivajući se na informacije triju osoba upoznatih s razgovorima.

Obama je predložio Bidenovim savjetnicima da bi kampanja trebala poboljšati svoju organizacijsku strukturu slanjem više donositelja odluka u sjedište u Delawareu ili davanjem postojećem osoblju kampanje ovlasti da donose odluke bez prethodnog odobrenja Bijele kuće, navodi WSJ.

U izvještaju se konkretno ne spominju pojedinci koje je Obama predložio, ali je spomenuo Davida Plouffea, njegovog menadžera kampanje iz 2008. godine, kao primjer stratega koji bi mogao pomoći Bidenu.

Tijekom kampanje 2020. Obama je aktivno podržavao Bidena kreirajući video zapise u kojima ga podržava i organizujući događaje širom zemlje.

 
Kopirati
Drag cursor here to close