Diplomatska kriza

Zbog Papine kritike Nikaragva prekida odnose s Vatikanom

Diplomatska kriza između dvije države izbila je nakon što je papa Franjo opisao nikaragvansku vladu kao grubu diktaturu koju vodi nestabilan šef države
Vijesti / Svijet | 13. 03. 2023. u 20:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Nikaragve najavila je da će prekinuti odnose s Vatikanom zbog kritika koje je predsjedniku zemlje Danielu Ortegi uputio poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo, javlja Anadolija.

Ministarstvo vanjskih poslova Nikaragve priopćilo je da je zbog izjava pape Franje predložilo suspendiranje odnosa s državom Vatikan.

Neimenovani izvor iz Vatikana rekao je da je Nikaragva od Vatikana zatražila obostrano zatvaranje diplomatskih misija.

Diplomatska kriza između dvije države izbila je nakon što je papa Franjo u prošlotjednoj izjavi argentinskim medijima opisao nikaragvansku vladu kao grubu diktaturu koju vodi nestabilan šef države. Kritizirao je stav Nikaragve prema crkvi i kršćanskom kleru.

“Ovo je nešto drugo od onoga u čemu živimo. Kao da živimo u komunističkoj eri 1917. ili Hitlerovoj diktaturi 1935. godine“, rekao je papa Franjo tom prilikom.

S druge strane, predsjednik Nikaragve Ortega optužuje Katoličku crkvu da podržava opoziciju koja ga pokušavaju svrgnuti s vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close