Kompliciran sustav

Zbog loše koordinacije vlasti u BiH još ne mogu slati pomoć

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u utorak je kazao novinarima kako će se odluka o slanju pomoći Turskoj tek naći na dnevnom redu Vijeća ministara.
Vijesti / Svijet | 07. 02. 2023. u 14:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Komplicirani sustav odlučivanja u BiH ponovo je onemogućio tu državu da, unatoč verbalnoj spremnosti, hitno reagira na pozive iz Turske za pomoć u suočavanju s posljedicama katastrofalnog potresa.

Dužnosnici s različitih razina vlasti u BiH u ponedjeljak su odvojeno poslali na desetke brzojava sućuti političarima i narodu Turske, no, kako piše Index.hr, do utorka nisu bili u stanju donijeti odluku o koordiniranom slanju pomoći.

Ministar sigurnosti BiH Nenad Nešić u utorak je kazao novinarima kako će se odluka o slanju pomoći Turskoj tek naći na dnevnom redu Vijeća ministara. "Očekujem da Vijeće ministara što prije usvoji ovu odluku i da time budu otvorena vrata za pomoć i slanje pripadnika civilnih zaštita i Federacije BiH i Republike Srpske", kazao je Nešić za portal Faktor.

BiH nema sustav civilne zaštite na državnoj razini kao što nema ni jedinstveni broj za pozive u hitnim slučajevima, jer se njegovoj uspostavi usprotivila Republika Srpska, koja inzistira da to budu isključivo ovlasti entiteta.

Kopirati
Drag cursor here to close