Izdano upozorenje

Zbog 40 °C u Njemačkoj alarmantna situacija

Meteorološka stanica u Bonnu zabilježila je u srijedu oko 14 sati 39.2 Celzijeva stupnja.
Vijesti / Svijet | 24. 07. 2019. u 22:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka se u srijedu približila novom toplinskom rekordu, a meteorolozi izdaju vremenska upozorenja jer se temperatura u zapadnom Bonnu bliži 40 Celzijevih stupnjeva.

U Saarskoj u gradu Voelklingen predviđa se porast temperature na 40.3 Celzijevih stupnjeva, navode iz njemačke meteorološke službe (DWD), što bi bilo jednako trenutnom njemačkom toplinskom rekordu, zabilježenom u bavarskom gradu Kitzingen 2015.

Meteorološka stanica u Bonnu zabilježila je u srijedu oko 14 sati 39.2 Celzijeva stupnja.

Glasnogovornik DWD-a rekao je da će temperature biti neuobičajeno visoke i u područjima visoke nadmorske visine.

Još veće temperature očekuju se u četvrtak, zbog čega je DWD izdao toplinsko upozorenje diljem Njemačke. U petak će također biti toplo, ali će temperature pasti u odnosu na protekle dane.

U južnoj Njemačkoj stručnjaci očekuju visoke razine UV zračenja, a DWD savjetuje građanima da poduzmu dodatne mjere opreza zbog mogućih oštećenja kože i očiju.

Udruga za zaštitu životinja Peta pozvala je 12 njemačkih zooloških vrtova da pošalju svoje polarne medvjede u sjevernije zemlje zbog toplinskog vala, rekavši da su u smrtnoj opasnosti.

Zoološki vrt u Hamburgu odgovorio je da medvjedima nije previše vruće i da su im dali posebnu poslasticu zbog vrućine - smrznutu ribu, meso i povrće.

Kopirati
Drag cursor here to close