Zaraza se širi

Zastrašujuće brojke širom Balkana: Ruše se rekordi po broju zaraženih

U drastičnom porastu je broj zaraženi u zemljama Balkana.
Vijesti / Svijet | 16. 10. 2020. u 08:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Epidemija koronavirusa bukti u regiji, pa su tako mnoge države iz okruženja posljednjih dana prijavljivale rekordne brojeve novozaraženih.

Ni jučer situacija nije bila znatno drugačija.

U BiH 567 novozaraženih i 14 umrlih

U Bosni i Hercegovini je jučer registrirano rekordnih 567 novozaraženih .

Od toga je 386 u Federaciji i 181 u Republici Srpskoj. Prijavljeno je i 14 smrtnih slučajeva. Novi slučajevi registrirani su u svim županijama u Federaciji BiH.

Krizni stožer Sarajevske županije donio je nove naredbe zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane koronavirusom. Prema novoj Naredbi, dozvoljeno je okupljanje ljudi na određenom prostoru na području SŽ ne više od 30 osoba u zatvorenom prostoru i ne više od 60 osoba na otvorenom prostoru. Obvezno je nošenje maski i na otvorenome, piše Avaz.

Hrvatska oborila rekord

U Hrvatskoj su jučer zabolježena 794 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je novi rekord u broju zaraženih. Time je premašen broj od dana prije od 748 zaraženih. U Zagrebu je potvrđeno 211 novih slučajeva koronavirusa. Hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš opisao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj kao zabrinjavajuću i upozorio da će zaraženih biti još više. Nije isključio ni mogućnost da u Hrvatskoj bude i više od tisuću zaraženih dnevno.

Slovenija drugi dan zaredom bilježi rekord

I u Sloveniji je registriran rekordan broj novozaraženih, 745. To je drugi dan zaredom da je zabilježen rekordan broj novozaraženih od Covida-19. Glasnogovornik vlade Jelko Kacin, govoreći na konferenciji za novinare, rekao je da je dan prije obavljeno rekordnih 5.287 testova, pri čemu je 14 posto slučajeva bilo pozitivno, nešto malo ispod 14,4 posto nego dan ranije.

Crna Gora prva u regiji po broju aktivno oboljelih

Crna Gora je i dalje na prvom mjestu u regiji po broju aktivno oboljelih od korone na 100.000 stanovnika, a ima i najviše zaraženih na milijun stanovnika. U Crnoj Gori registrirana su 634 aktivno oboljela na 100 tisuća stanovnika, Albaniji 196, Sjevernoj Makedoniji 192.

U Srbiji testirano 6.504 ljudi

U Srbiji je jučer na koronavirus testirano 6.504 ljudi, od tog broja je bilo pozitivno 203, dok su preminule dvije osobe. Na respiratorima su dva pacijenata. Do sada je ukupno preminulo 770 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close