Kada ovo vidi Putin

Zarobljeni ruski tenk nije radio. Ukrajinski časnik nazvao tehničku podršku - u Rusiji

Kočevnik je odlučio malo trolati Ruse. U videu govori kako ima problema sa ruskim tenkom T-72B3
Vijesti / Svijet | 02. 10. 2023. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ukrajinski tenkist Kočevnik snimljen je kako upućuje poziv osoblju koje radi za ruskog proizvođača tenkova Uralvagonzavod. Videozapise je na YouTube postavio Militarnyi, medij sa sjedištem u Ukrajini koji izvještava o ratu.

Kočevnik je odlučio malo trolati Ruse. U videu govori kako ima problema sa ruskim tenkom T-72B3, modelom koji se naširoko koristi u ruskoj vojsci.

Nije znao da razgovara s ukrajinskim vojnikom

Kočevnik je prvo nazvao osobu za koju je rekao da je zaposlenik Uralvagonzavoda, Aleksandra Anatoljeviča. Tijekom poziva, Kočevnik je prenio niz pritužbi na spremnik, od toga kako izbacuje ulje do neispravnih kompresora.

"Ja sam zapovjednik oklopne skupine i problem je što jednostavno ne možemo upravljati njime", rekao je. Činilo se da Anatolevič nije bio svjestan da razgovara s ukrajinskim vojnikom. Uvjeravao je Kočevnika da će iznijeti njegova pitanja projektnom birou i proizvođaču motora, piše Forbes.

Video: Militarnyi, medij sa sjedištem u Ukrajini koji izvještava o ratu objavio je videozapis

U drugoj polovici videa nazvao je, kako je tvrdio, direktora Uralvagonzavoda Andreja Abakumova. Moglo se čuti kako Abakumov govori Kočevniku da prijavi probleme s tenkom putem WhatsApp poruke.

Na kraju razgovora se otkrio

Kao i Anatoljevič, Abakumov kao da nije bio svjestan da je Kočevnik Ukrajinac. Kočevnik je kasnije otkrio svoj identitet obojici muškaraca na kraju razgovora.

"Gledajte, ja sam zapovjednik oklopne skupine K-2. Ovo je drugi mehanizirani bataljun ukrajinske 54. mehanizirane brigade", rekao je.

"Kada uzmemo više ovih tenkova kao naše trofeje, učinite ih boljim da nam bude lakše njima upravljati. Dogovoreno? Hvala vam puno. Čuvajte se. Slava Ukrajini", dodao je.

Kopirati
Drag cursor here to close