Ponižavajuće

Zapovjednik iz Mariupolja mršav do neprepoznatljvosti

Zapovjednik Volyna je također izgubio na težini u čeličani zbog nedostatka hrane. Ali nakon više od mjesec dana u ruskom zarobljeništvu, on i njegov suborac izgledaju samo kao nestvarni likovi u imaginarnom filmu.
Vijesti / Svijet | 01. 07. 2022. u 00:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ISTORIJAORUZIJA / Nikad ne bismo rekli da se radi o borcima iz Azovstala?

Ova dvojica muškaraca, onaj desno s kantama, onaj lijevo sa slamnatom metlom i lopatom u rukama, blijedi su i tanki kao šibica. Nose cipele bez vezica i hlače koje svake sekunde prijete skliznuti s njih. Košulje su zgužvane i izgledaju prevelike.

Na prvi pogled sve podsjeća na zloglasne logore kakvih je 90-tih na našem području bilo bezbroj.

Iapk, za mnoge ova slika nije iznenađujuća, piše Bild.

Dvojica muškaraca su u ruskom zarobljeništvu od 17. svibnja. Muškarac s metlom je Sergij Volyna (30), ukrajinski zapovjednik 36. brigade marinaca, za Ukrajince jedan od heroja koji je branio lučki grad Mariupolj.

Tjednima je ondje držao čeličanu Azovstal. Čovjek do njega također je ukrajinski borac.

Na ruskom propagandnom Telegram kanalu "Povijest ratnog oružja" ova je fotografija objavljena s ciničnim komentarom:

"Nema razloga da ih žališ. Oni su ratni zarobljenici. Živi su i zdravi, za razliku od naših momaka koje su zarobile ukrajinske oružane snage".

Foto: Privatna arhiva / Sergej Volyna, ukrajinski zapovjednik iz Mariupolja

U ovakvome su stanju oni nisu sjena svog prijašnjeg izgleda. Volyna je također izgubio na težini u čeličani zbog nedostatka hrane. Ali nakon više od mjesec dana u ruskom zarobljeništvu, on i njegov suborac izgledaju samo kao nestvarni likovi u imaginarnom filmu.

Kijev čini sve da svoje hrabre vojnike ponovno oslobodi. Dana 29. lipnja dogodila se dosad najveća razmjena zarobljenika s ruskim agresorima. Ukrajinsko Ministarstvo obrane izvijestilo je u srijedu navečer da su 144 ukrajinska vojnika ponovno na slobodi.

Vođa separatista Denis Pušilin, Putinov poslušnik u Donjecku, izvijestio je o 144 proruska i ruska borca koji su pušteni iz ukrajinskog zarobljeništva.

Prema informacijama iz Kijeva, među oslobođenim ukrajinskim vojnicima je 95 boraca koji su branili čeličanu Azovstal u Mariupolju, koji je sada potpuno okupiran od strane Rusa.

Za njih 43 tvrdi se kako pripadaju puku Azov.

Međutim, novinske stranice poput 'Rat u Ukrajini' sumnjaju da su među razmijenjenima i visokorangirani vojnici poput Sergija Volyne. Za njih će Rusija vrlo vjerojatno tražiti višu cijenu...

Kopirati
Drag cursor here to close