3,7

Zabilježeni novi potresi kod Petrinje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je ovo bio jedan od najvećih potresa koji ikad pogodio Hrvatsku.
Vijesti / Svijet | 31. 12. 2020. u 07:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Noćas u 4 sata i 43 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje.

Magnituda potresa iznosila je 3,7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, izvijestila je Seizomološka služba. 

Područje oko Siska i Petrinje noćas je pogodilo i više slabijih potresa. Osjete se neprestana podrhtavanja tla a oko 5:30 zabilježen je potres od 3,1 po Richteru te sat kasnije potres iste jačine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u srijedu kako je ovo bio jedan od najvećih potresa koji ikad pogodio Hrvatsku, a prvi dojmovi nakon obilaska zaista su strašni.

"Petrinja je strašno nastradala, osobito centar, gotovo će sve zgrade u centru dobiti oznaku crveno, a nije dobra situacija ni u Glini i Sisku", rekao je Plenković u emisiji "1 na 1" HTV-a.

"Posjetili smo i bolnicu u Sisku koja u cijelosti evakuirana, ostalo je još samo pedesetak pacijenata u dijelovima zgrade koji su u dobrom stanju, a evakuirana je i bolnica u Petrinji", rekao je premijer.

Plenković kaže da su velike štete i u Zagrebačkoj županiji, u Pokupskom i Kravarskom, koje su također obišli.

Zahvalio je svim službama na terenu, civilnoj zaštiti, vojsci, policiji, HGSS-u, brojnim građanima, volonterima, svima koji su pohrliil da daju svoj doprinos i pomoć.

 

Kopirati
Drag cursor here to close