Rat u Ukrajini

Za preciznije gađanje, stižu napredni raketni sustavi

''Te sustave Ukrajinci će koristiti za odbijanje ruskog napredovanja na ukrajinskom teritoriju, ali neće se koristiti na ciljevima na ruskom teritoriju'',
Vijesti / Svijet | 01. 06. 2022. u 07:08 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden izjavio je da će Sjedinjene Države dati Ukrajini naprednije raketne sustave i strjeljivo kako bi "preciznije gađali ključne ciljeve na bojnom polju".

U članku u New York Timesu u utorak, Biden je rekao: ''Brzo smo krenuli u slanje Ukrajini znatne količine oružja i strjeljiva kako bi se mogla boriti na bojnom polju i biti u najjačoj mogućoj poziciji za pregovaračkim stolom'', prenosi agencija Hina.

Visoki dužnosnik Bidenove administracije izjavio je tijekom dana kako će Sjedinjene Države Ukrajini dati M142 visoko pokretni topnički raketni sustav (HIMARS), kako poboljšali sposobnosti Kijeva na bojnom polju dok se bori protiv ruskih osvajača.

''Te sustave Ukrajinci će koristiti za odbijanje ruskog napredovanja na ukrajinskom teritoriju, ali neće se koristiti na ciljevima na ruskom teritoriju'', rekao je dužnosnik novinarima.

 

Kopirati
Drag cursor here to close