Na granici s Poljskom

Wagnerovi plaćenici obučavaju vojsku Bjelorusije

Poljska je ranije u srpnju objavila da će poslati 500 policajaca na granicu s Bjelorusijom kako bi se nosila sa sve većim brojem migranata, kao i svim potencijalnim prijetnjama...
Vijesti / Svijet | 20. 07. 2023. u 11:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wagnerovi plaćenici pomoći će u obuci bjeloruskih specijalnih snaga na vojnom poligonu blizu granice s Poljskom, članicom NATO-a, priopćilo je u četvrtak bjelorusko ministarstvo obrane.

U videu prikazanom u srijedu, šef Wagnera Evgenij Prigožin poželio je svojim borcima dobrodošlicu u Bjelorusiju. Rekao im je da za sada više neće sudjelovati u ukrajinskom ratu, ali im je naredio da ojačaju za Afriku, piše Hina.

"Oružane snage Bjelorusije nastavljaju zajedničku obuku s borcima PMC Wagner (privatne vojne tvrtke)", priopćilo je bjelorusko ministarstvo obrane.

"Postrojbe snaga za specijalne operacije, zajedno s predstavnicima satnije, odradit će tijekom tjedna zadaće borbene obuke na poligonu Brest", dodaje se.

Poljska je ranije u srpnju objavila da će poslati 500 policajaca na granicu s Bjelorusijom kako bi se nosila sa sve većim brojem migranata, kao i svim potencijalnim prijetnjama nakon što su Wagnerovi plaćenici premješteni u Bjelorusiju. U četvrtak su poljski dužnosnici rekli da pažljivo prate situaciju na granici.

Kopirati
Drag cursor here to close