La Palma

Vulkan zamračio nebo, otkazani letovi

Sedam letova predviđenih u petak u zračnoj luci španjolskog otoka La Palma otkazani su zbog velikog oblaka pepela iz vulkana Cumbre Vieja
Vijesti / Svijet | 24. 09. 2021. u 21:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sedam letova predviđenih u petak u zračnoj luci španjolskog otoka La Palma, u Kanarskom arhipelagu, otkazani su zbog velikog oblaka pepela iz vulkana Cumbre Vieja, koji eruptira od nedjelje, objavila je tvrtka koja upravlja španjolskim zračnim lukama (Aena).

Još šest regionalnih letova je otkazano koji povezuju La Palmu s drugim otocima turističkog arhipelaga, a trebali su ih osigurati kompanije Binter, Canaryfly i Air Europa.

Snažne eksplozije i veliki oblak pepela iz vulkana Cumbre Vieja naveli su vlasti da evakuiraju nekoliko četvrti grada El Paso, prenosi Hina.

Video snimka koju je emitirala Civilna garda pokazuje vrt koji u potpunosti prekriva "između 30 i 40 centimetara" vulkanskog pepela.

Prema posljednjim podacima Copernicusa, europskog sustava za geoprostorna mjerenja, lava je do sada uništila 390 kuća i prekrila 180,1 hektara, ili još 40 kuća u dva dana, na otoku čija je glavna gospodarska aktivnost uzgoj banana.

Kopirati
Drag cursor here to close