"Sve počinje diskriminacijom Srba"

Vulin: Jedini način da Balkan ostane stabilan je da Srbi žive u jednoj državi

"Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa "srpskim svijetom", naveo je Aleksandar Vulin.
Vijesti / Svijet | 12. 07. 2022. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Želimo li opstati, vrlo brzo ćemo postati jedinstven politički narod, kao prvi korak ka ujedinjenju… Jedini način da Balkan ostane stabilan je da Srbi žive u jednoj državi. Svi sukobi na Balkanu počinju diskriminacijom Srba. Tamo gdje poštuju prava Srba nemaju problem sa "srpskim svijetom", naveo je Aleksandar Vulin u intervjuu u kojem se osvrnuo i na pridruživanje Srbije Europskoj uniji.

Istaknuo je i da "EU od početka ima prema Srbiji licemjeran odnos i postavlja pokretne mete kad je riječ o ispunjenju zahtjeva za članstvo", prenosi Oslobođenje.

Na Vulinove izjave odmah su reagirali iz veleposlanstava Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu i Sarajevu.

U veleposlanstvu SAD-a u Srbiji naglasili su da komentari ministra unutarnjih poslova o ujedinjenju svih Srba u jednu državu nisu u skladu s Daytonskim sporazumom i proturiječe integraciji Srbije u europske strukture.

Njihov je status podijelilo i američko veleposlanstvo u Sarajevu, uz napomenu da će SAD uvijek podržavati BiH, njezin suverenitet i teritorijalni integritet, kao i njezin multietnički karakter - jedna država, s dva entiteta, tri konstitutivna naroda i ostalima.

Kopirati
Drag cursor here to close