Posebna počast

Vučić uručio srbijansku putovnicu britanskom glumcu Ralphu Fiennesu

Vijesti / Svijet | 24. 09. 2017. u 12:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas putovnicu Republike Srbije britanskom glumcu i reditelju Ralphu Fiennesu.

Ralphu Fiennes je tijekom susreta s Vučićem na srpskom jeziku kazao da je počastvovan što je postao državljanin Srbije.

''Nikada nisam mislio da ću postati Srbin. Sada izgleda jesam. Moj život obogaćen je srpskom hranom, vinom, dobrotom i prijateljstvom. Hvala što ste prihvatili Engleza u vašu otadžbinu'', naglasio je Fiennes.

Vučić je kazao da kod Fiennesa, koga je nazvao jednim od najvećih suvremenih glumaca, vidi "iskrenu ljubav" prema Srbiji kao i da je siguran da će njene interese zastupati kao i svaki njen građanin koji joj želi dobro, prenose srbijanski mediji.

"Velika mi je čast što danas mogu da vam uručim osobnu iskaznicu i putovnicu Srbije. Obično ljudi kada govore o razlozima davanja nekome državljanstva ili zašto je netko zainteresiran da ga uzme, pronalaze, valjda polazeći od sebe, neke naopake razloge kao što su pare, politička povezanost. Ponosan sam što vam dajem ovu putonivcu što mnogo volite Srbiju i to je najvažnije", kazao je Vučić.

Fiennes je dobio državljanstvo Srbije 7. rujna kada je rješenje o prijemu u državljanstvo potpisala premijerka Srbije Ana Brnabić.

U Beogradu Fajns snima film o najvećem baletskom igraču svih vremena Rudolfu Nurejevu, a u Srbiji je 2010. godine snimio i film "Koriolan".

Kopirati
Drag cursor here to close