Do zuba

Vučić osnažuje vojsku a oružje nema gdje stati

Vučić je zahvalio svim partnerima na tome što su omogućili da Srbija osnaži vojne kapacitete.
Vijesti / Svijet | 23. 11. 2023. u 15:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da će tražiti dodatni prijem vojnika, posebno u specijalne jedinice.

Kako je objavio Tanjug, Vučić je rekao da pripadnici ovih jedinica imaju visoke plaće i da se nada da će dodatna pojačanja u siječnju motivirati one koji vole vojsku da se prijave.

Narod uz vojsku

"To će biti odlično privlačno za sve one koji su rodoljubivo orijentirani, a i koji žele naravno pristojno da žive služeći svojoj otadžbini", naveo je Vučić, koji je obišao novonabavljena sredstva naoružanja i vojne opreme na vojnom aerodromu 'Pukovnik-pilot Milenko Pavlović' u Batajnici.

Zahvalio je svim partnerima na tome što su omogućili da Srbija osnaži vojne kapacitete.

"Mi ćemo biti ustrajni u tome, bez obzira na pokušaje diskreditacije i napade koji dolaze od mnogih drugih koji ne vole snažnu Srbiju. I uvjeren sam da ćemo u tome imati uspjeh, a ja se zahvaljujem narodu Srbije koji je uvijek bio uz svoju vojsku i koji je želio vidjeti snažniju vojsku", rekao je Vučić.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Dodao je da će sljedeće godine biti uloženo više nego ove, a da je ova godina nesumnjivo bila rekordna u povijesti Srbije po pitanju ulaganja u vojsku.

"Još mnogo toga pripremamo, radimo na našim dronovima, sa našim dronovima, nešto kupujemo. To su sad veliki problemi, ali rješavamo ih kao što vidite uspješno i nastavit ćemo to da radimo", pojasnio je Vučić.

Hangari

Predsjednik Srbije je najavio i izgradnju novih hangara za oružje, ''jer ih i dalje ima nedovoljno''.

"Mi smo sve ove hangare posljednjih godina izgradili. Nama su svi avioni i helikopteri stajali na polju, bili izloženi koroziji, a i dalje nam nedostaje hangara, tako da ćemo i to morati da gradimo", rekao je Vučić.

Najavio da će šest borbenih helikoptera Mi-35P biti modernizirano i upotrebljivo već krajem siječnja 2024. godine.

"Došli smo da vam predstavimo 11 Mi-35P helikoptera, od kojih će šest biti modernizirano u prvoj fazi do kraja siječnja, do kraja ljeta još pet preostalih, a onda idemo na drugu fazu modernizacije ovih prvih šest koji će biti potpuno upotrebljivi već krajem siječnja, dakle za mjesec i pol dva dana", rekao je Vučić.

"Mislim da smo malo kada u našoj povijesti mogli ovoliko novih sredstava da pokažemo u jednom danu. Ovdje ste mogli da vidite 22 radara koja smo kupili, vidjeli ste ovdje jedan i jedan simulator a to desetljećima Srbija i Jugoslavija nisu kupile", rekao je.

Krila

Vučić je obišao 11 borbenih helikoptera Mi-35P koje je Srbija nabavila od Cipra, kao i dva Airbasova transportna španjolska zrakoplova tipa CASA C-295 u dvije različite verzije.

Istakao je da ti zrakoplovi mogu prevesti 70 vojnika ili 48 padobranaca pod punom padobranskom opremom, da imaju i dvije rampe sa strane za iskakanje padobranaca, što  znači da mogu mnogo brže da iskoče na borbenu površinu po potrebi.

"Zaista je riječ o modernim i veoma dobrim zrakoplovima i zahvalan sam našim španjolskim prijateljima na suradnji, kao i francuskim partnerima na veoma dobroj suradnji i kompaniji 'Tales'. Vidjeli ste što su nam Nijemci predstavili novi H145, za koji kažu da je tiši i bolji nego što su prethodni. Inače, veoma pouzdani i veoma dobri H145 helikopteri, još deset komada treba nam stići do rujna sljedeće godine", rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close