Rušenje Daytona

Vučić napada Njemačku zbog BiH

Rekao je kako je suština u tome da, šta god Srbija i srpski predstavnici radili, ne valjaju, ako ne ponavljaju njihove bljuvotine o srpskom narodu.
Vijesti / Svijet | 25. 04. 2024. u 19:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u New Yorku da Amerikanci znaju da Nijemci krše Daytonski sporazum u BiH i da su ih pustili da to rade, a da se svatko tko se protivi ucjenama i štiti interese svog naroda proglašava za faktor destabilizacije u regiji, objavila je Srna.

"Kada im kažete da za određene odluke moraju imati suglasnost sva tri naroda u BiH, Amerikanci napišu naslov `Vučićeve opasne prijetnje - kaže da se gazi Dayton`", rekao je Vučić.

Rekao je kako je suština u tome da, šta god Srbija i srpski predstavnici radili, ne valjaju, ako ne ponavljaju njihove bljuvotine o srpskom narodu.

"Ja sam im postao najveći problem samo zato što ne dozvoljavam da gaze Srbiju i Srbe, ali ljepše mi je da budem najgori na svijetu, nego da učinim nešto protiv Srbije", rekao je Vučić.

Podsjetimo, 2. svibnja se pred Ujedinjenim narodima održava rasprava o rezoluciji o Srebrenici te očekuje glasovanje o Rezoluciji o osudi genocida u tome gradu u ljeto 1995. godine.

Rezoluciju podupire 20-tak država, među kojima su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Njemačka te očekuje se njezino usvajanje. Cilj je internacionalizirati stradanje Bošnjaka u Srebrenici, gdje je počinjen najveći ratni zločin na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata.

I Vučić i Milorad Dodik tvrde kako se radi o pokušaju svaljivanja krivnje na srpski narod.

Kopirati
Drag cursor here to close