Od Emirata

Vučić: ''Nabavljamo dronove samoubojice''

Ovo moćno oružje bi u "veoma kratkom roku" trebalo stići u Srbiju nakon kupovine.
Vijesti / Svijet | 21. 02. 2023. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je u Abu Dhabiju da će u roku od 48 sati potpisati ugovor sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima o kupovini njihovih dronova "samoubojica".

Srbijanski predsjednik ovih dana boravi na Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "IDEX 2023" koji se održava u Abu Dhabiju.

Prema njegovim tvrdnjama, ovo moćno oružje bi u "veoma kratkom roku" trebalo stići u Srbiju nakon kupovine.

"To su dronovi samoubojice i bit će na teritoriji Srbije, a i mi ćemo nadamo se već u sljedećih pet ili šest mjeseci moći da imamo prve srpske dronove samoubojice u vojsci Srbije", rekao je Vučić.

Istaknuo je da "vojska nije igračka" i da je to kompliciran proces, te da su te procedure duge za prijem novog naoružanja u Vojsku Srbije.

Vučić je rekao da Srbija mora dalje raditi na svemu drugom, jer je izazovan period pred državom.

"Na osnovu ovoga što sam mogao da vidim po izjavama Putina jasno je da će on veoma žestoko nastaviti borbu u Ukrajini što će, kao i inače ekskalacija sukoba, dodatno otežati poziciju Srbije u političkom, vojnom i svakom drugom smislu. To je kao što smo očekivali i očekujem da to vidimo već za dan, dva ili tri, velike promjene na ratištu i značajne promjene u daljem političkom djelovanju ka Srbiji i sa zapadne strane i od strane drugih međunarodnih faktora", istaknuo je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close