Zbog mnogo pitanja

Vučić kaže da bi Trumpov drugi mandat pogodovao Srbiji

"Prvi put ću ovo izgovoriti. Ukoliko bi se dogodilo da Donald Trump dobije drugi mandat - ne vjerujem u velike promjene američke politike, ali vjerujem u male promjene u američkoj politici, što bi za Srbiju bilo od ogromnog značaja", izjavio je Vučić
Vijesti / Svijet | 28. 06. 2020. u 21:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u nedjelju kako bi "za Srbiju bilo od ogromnog značaja" kad bi američki predsjednik Donald Trump na izborima u studenom ove godine dobio još jedan mandat šefa države.

"Prvi put ću ovo izgovoriti. Ukoliko bi se dogodilo da Donald Trump dobije drugi mandat - ne vjerujem u velike promjene američke politike, ali vjerujem u male promjene u američkoj politici, što bi za Srbiju bilo od ogromnog značaja", izjavio je Vučić za TV Kurir.

"Ne mogu govoriti o detaljima jer bih poziciju Srbije učinio lošijom, a i jer bih naše američke partnere doveo u nezavidan položaj. Ali, vjerujem da bi nam bila nešto lakša pozicija", istaknuo je srbijanski predsjednik u intervjuu za novoformiranu beogradsku televiziju pri medijskoj kući Adria Media, čiji je dio i provladin tabloid "Kurir".

U intervjuu koji je najavljen kao "ekskluzivan" i uz naslov "Vučić kakvog ne znate, sasvim osobno", srbijanski predsjednik odgovorio je da bi se, kad završi s politikom, posvetio poslu košarkaškog trenera.

"Trudio bih se raditi marljivo. Neka moja neispunjena želja je da treniram neke klince. Nekog kluba, zemunske Mladosti ili nekog Ušća. Neke pionire ili kadete, klince. To mi je najveća želja!", rekao je Vučić, naglasivši kako bi volio da to bude "samo mali klub".

"Ne postoji ništa ljepše nego kad subotu i nedjelju provedete s mladim igračima, s nekom djecom koju nešto možete naučiti. Ali za to moram upisati Višu trenersku (školu), pa mi je to plan u narednom periodu", najavio je Vučić i pozvao novinare da prate kako će polagati ispite.

"Možete pratiti i kako ću polagati ispite. Samo su mi sad rekli da tu ima nekih problema, drugačije je to nego što je ranije bilo. Nešto tog tipa bih upisao, pa ako to uspijem, možda jednog dana ostvarim svoj san...", rekao je srbijanski šef države u najavljenom intervjuu čije izvatke prenosi portal lista "Kurir".

Kopirati
Drag cursor here to close