Beograd

Vučić i Erdogan za dalje unapređenje dobre suradnje

Na početku sastanka u četiri oka, Vučić je izrazio nadu da će ova, druga posjeta Erdogana Srbiji biti još plodotvornija.
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2019. u 13:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov turski kolega Recep Tayyip Erdogan izrazili su danas u Beogradu uvjerenje da će bilateralni odnosi dvije zemlje i ekonomska suradnja, koji su napredovali u posljednjih nekoliko godina, biti još bolji u budućnosti.

Na početku sastanka u četiri oka, Vučić je izrazio nadu da će ova, druga posjeta Erdogana Srbiji biti još plodotvornija.

Dvojica predsjednika nakon svečanog dočeka obišla su izložbu "Srbija i Turska u dokumentima Osmanskog arhiva i Arhiva Srbije", a potom su održali tete-a-tete sastanak, nakon čega će prisustvovati drugoj sjednici Visokog savjeta za suradnju Srbije i Turske.

S Erdoganom su u Beograd doputovali i supruga Emine Erdogan, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar obrane Hulusi Akar, ministar poljoprivrede i šumarstva Bekir Pakdemirli, ministar prometa i infrastrukture Mehmet Cahit Turhan, ministar financija i trezora Berat Albayrak, kao i direktor predsjedničkog ureda za komunikacije Fahrettin Altun.

Video: Uživo - Beograd - Predsednik Turske u Beogradu

Nakon izjava, predsjednici Turske i Srbije obratit će se i na otvaranju Srpsko-turskog poslovnom foruma, kome će prisustvovati veliki broj privrednika iz obje zemlje.

Erdogan, Vučić, te predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik sutra će se u Beogradu sastati na trilateralnom samitu Srbije, Bosne i Hercegovine i Turske.

Nakon summita, predsjednici Turske, Srbije i članovi Predsjedništva BiH prisustvovat će svečanoj ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd - Sarajevo u Sremskoj Rači.

 

Kopirati
Drag cursor here to close