Skupština UN-a

Vučić: Bojim se da za mjesec-dva ulazimo u veliki svjetski sukob

"Bližimo se velikom ratnom sukobu, bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata. No na nama je da građanima pružimo sigurnost"
Vijesti / Svijet | 20. 09. 2022. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će govoriti na skupštini UN-a, ocijenio je da je situacija još gora od toga kako ju je opisao šef UN-a.

Naime, Antonio Guterres poručio je svjetskim liderima da su države "zarobljene u ogromnoj globalnoj disfunkciji" i da nisu spremne suočiti se s vodećim izazovima koji prijete budućnosti čovječanstva i sudbini planeta.

"Mislim da realne prognoze moraju biti još mračnije od onoga što je rekao Guterres. Za nas je situacija još teža jer UN igra slabiju ulogu u svijetu, velike sile su preuzele sve na sebe. Dakle, danas je najveći skup ovdje, preko 150 suverena, šefova država, premijera, što znači da ljudi traže nadu. Bezbroj je kriza u svakom dijelu svijeta, svakako teška slika za sve nas", rekao je predsjednik Srbije, prenosi Blic.

Prema njegovim riječima, nije teško pogoditi što će reći predsjednik Rusije Vladimir Putin.

"Bližimo se velikom ratnom sukobu, bojim se da ćemo za mjesec-dva ući u veliki svjetski sukob kakav nismo imali od Drugog svjetskog rata. No na nama je da građanima pružimo sigurnost", dodao je Vučić.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close