U španjolskom pržunu

Uhićen vođa jedne od najbogatijih kriminalnih organizacija

Paviglianiti je prilikom uhićenja kod sebe imao lažne portugalske osobne dokumente, šest mobilnih telefona i 6.000 eura u gotovini, navodi se u priopćenju španjolske policije.
Vijesti / Svijet | 05. 08. 2021. u 15:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbjegli Talijan identificiran kao vođa jedne od najbogatijih kriminalnih organizacija u svijetu uhićen je u Madridu, priopćila je u četvrtak španjoslka i talijanska policija.

Talijanski karabinjeri identificirali su tog čovjeka kao 60-godišnjeg Domenica Paviglianitija, vođu kriminalne grupe 'Ndrangheti sa sjedištem u Calabriji.

Paviglianiti je uhićen u zajedničkoj operaciji s karabinjerima, navodi se u priopćenju španjolske nacionalne policije.

Talijanski tužitelji priopćili su da je do uhićenja došlo u utorak.

Paviglianiti je prilikom uhićenja kod sebe imao lažne portugalske osobne dokumente, šest mobilnih telefona i 6.000 eura u gotovini, navodi se u priopćenju španjolske policije.

Vjeruju da je Paviglianiti vođa klana 'Ndrangheti nazvanog po njemu i koji djeluje širom svijeta iz svoje baze u tri sela u talijanskoj regiji Calabriji.

Paviglianiti je u odsustvu u siječnju osuđen na 11 godina, osam mjeseci i 15 dana zatvora zbog niza zločina, uključujući ubojstvo i kriminalno udruživanje s ciljem trgovine drogom.

Ranije je bio osuđen u Italiji na doživotni zatvor, kasnije smanjen na 30 godina, zbog niza ubojstava i krivičnih djela trgovine ljudima iz '80-ih. No, on je oslobođen u listopadu 2019. godine.

Video: Uhićen Talijan identificiran kao šef kriminalne organizacije       

Pobjegao je u Španjolsku gdje je navodno imao pomoć i zaštitu suradnika u trgovini drogom.

Kriminalni sindikat 'Ndrangheti stekao je moć jer je sicilijanska mafija opala. Navodno je upotrijebio desetine milijardi dolara prihoda od kokaina kako bi proširio svoj kriminalni domet i proširio se na ostatak Europe, Australiju, Sjevernu i Južnu Ameriku i Afriku, kažu istražitelji.

Kopirati
Drag cursor here to close