Epidemija

Italija: Vraćaju se umirovljeni liječnici na posao

To je samo jedna od nekoliko mjera Vlade donesenih na sastanku, koji je trajao cijelu noć u Rimu nakon što je prijavljeno još 49 smrtnih ishoda virusa.
Vijesti / Svijet | 07. 03. 2020. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Epa / Nekoliko mjera Vlade donesenih na sastanku

Italija je počela reaktivirati umirovljene liječnike i vraćati ih na posao kako bi pomogla preopterećenom zdravstvenom sustavu koji se bori protiv virusa korona.

To je samo jedna od nekoliko mjera Vlade donesenih na sastanku, koji je trajao cijelu noć u Rimu nakon što je prijavljeno još 49 smrtnih ishoda virusa.

Osim što ponovo angažira umirovljene liječnike, Vlada je povećala i broj kreveta u bolnicama s 5.000 na 7.500.

U Italiji je sada registrirano ukupno 197 umrlih od virusa korona. To je najveći broj umrlih u državi izvan Kine, koja je epicentar epidemije.

Ubrzano širenje virusa ispraznilo je talijanske željezničke stanice i aerodrome, a neki, inače prometni dijelovi Rima, potpuno su prazni.

Mnogi restorani i kafići zatvorili su bašte, a mnoge poznate turističke i arheološke lokacije u Rimu su puste.

Oštar pad turističkih posjeta predstavlja veliki udarac turističkoj industriji Italije, a strahuje se da će, inače, anemična ekonomija ponovo pasti u recesiju.

Vlada strahuje da će se virus, koji je do sada pogodio dijelove bogatog sjevera zemlje, proširiti u siromašniji i slabije medicinski opremljen jug Italije.

U Italiji je do sada zaraženo 4.636 lica, prenosi Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close