Zbraja se šteta

FOTO / VIDEO | Vjetar napravio kaos na crnogorskom primorju

Vijesti / Svijet | 16. 12. 2023. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: RTV Budva / Vjetar oborio tendu u Budvi

Olujni vjetar na crnogorskom primorju nanio je velike materijalne štete u Budvi i Sutomoru.

Uslijed nepovoljnog vremena u metropoli crnogorskog turizma otkazan je današnji program festivala "Budi u Budvi", prenose Nezavisne

Olujni vjetar u Budvi odnio je krovove i tende s nekoliko objekata, a krovne konstrukcije padajući na tlo oštetili su više putničkih automobila. Za sada se ne zna koliko je vozila oštećeno na nekoliko lokacija i kolika je materijalna šteta.

Video: Fasada 1

Olujni vjetar odnio je krov sa srednje škole "Danilo Kiš" u Budvi. Također, na Staroj autobuskoj stanici kod Starog grada vjetar je odnio krovnu konstrukciju s obližnjeg objekta. Tom prilikom je oštećeno nekoliko automobila.

Upućen je apel građanima da zbog vlastite sigurnosti ne prolaze pored škole.

Oštećen je i krov Mediteranskog sportskog centra. Direktor MSC-a Nikola Vučićević kazao je da su zaustaviti sve aktivnosti klubova u centru.

Stoljetno stablo hrasta oboreno je iz korijena pored crkve Svete Tekle u Sutomoru, a na crkvenom groblju oštećeno je više nadgrobnih spomenika. Crkva nije oštećena.

Olujni vjetar je oborio hrast u noći između petka i subote. Za sada se ne zna kolika je materijalna šteta.

Srednjovjekovna dvooltarna crkva Sv. Tekle (Ćekle) nalazi se zapadno od Sutomora, udaljena oko kilometar od mora i približno toliko od tvrđave Nehaj.

Iz crkvenog odbora su obavijestili poduzeće Komunalne djelatnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close