Kažnjen Kanađanin

Više od 7.000 KM kazne za vlasnika "bombona" zbog kojih su spremačice halucinirale

Vijesti / Svijet | 14. 11. 2022. u 12:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PU Dubrovačko-neretvanska / Sporne bombone 

Državljanin Kanade u dobi od 43-godine, čiji su bomboni pretragom pronađeni u kući na području Konavala koju je unajmio za odmor, prekršajno je sankcioniran sukladno Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga novčanom kaznom od 20 tisuća kuna.

Osim toga, naplaćeni su mu i troškovi vještačenja u iznosu od 7550 kuna, javlja PU dubrovačko neretvanska.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da pronađeni bomboni pripadaju 43-godišnjem državljaninu Kanade, u čijem najmu je bila kuća za odmor, od kojeg je, kao mjera opreza, oduzeta putna isprava, do okončanja kriminalističkog istraživanja.

S obzirom na to da je utvrđeno da su bomboni bili namijenjeni osobnoj uporabi, kanadski je državljanin prekršajno sankcioniran, kako je već navedeno. Nakon što je platio novčanu kaznu, kanadskom je državljaninu vraćena putna isprava i on je napustio područje Republike Hrvatske.

Podsjetimo, zbog konzumacije gumenih bombona dvije su žene upale u teško psihofizičko stanje. Radi se o bombonima koji su u sebi imali THC, a žene koje su ih pojele to nisu znale. Spremačica jedne kuće za odmor u Konavlima pojela je gumene bombone i brzo nakon toga zatražila liječničku pomoć.

Kopirati
Drag cursor here to close